Patru români, arestați pentru furt de autovehicule și utilaje din UE. 22 de mașini de lux, în curte

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.02.2022 - 18:54
Patru români, arestați pentru furt de autovehicule și utilaje din UE. 22 de mașini de lux, în curte. / Foto: ardealnews.ro

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 ore de procurorii DIICOT Iaşi, fiind acuzate că au făcut parte dintr-o grupare de criminalitate organizată care a sustras utilaje agricole şi autoturisme din Franţa şi Italia.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit DIICOT Iaşi, pentru alte 9 persoane, acuzate de aceleaşi infracţiuni, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

22 percheziţii domiciliare în Iaşi, Neamţ şi Bacău

Procurorii au efectuat, miercuri, în acest dosar, 22 percheziţii domiciliare în Iaşi, Neamţ şi Bacău.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017 până în prezent, membrii grupului infracţional organizat au sustras, pe timp de noapte, utilaje agricole şi autoturisme de la diferite persoane fizice sau juridice de pe teritoriul statelor Uniunii Europene. Ulterior, aceştia, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, au introdus utilajele şi autoturismele pe teritoriul României, după falsificarea documentelor de provenienţă şi de proprietate ale acestora.

Citește și: Unde au fost găsite lămpile de iluminat furate de pe DN 1 imediat după ce au fost montate

Documentele falsificate au fost prezentate autorităţilor din România, atât în vederea trecerii frontierei de stat, cât şi în vederea omologării şi înmatriculării utilajelor şi autoturismelor sustrase, după ce în prealabil acestora le-au fost modificate (şterse şi reinscripţionate) seriile de şasiu pentru a corespunde celor din actele contrafăcute", precizează comunicatul DIICOT, citat de Agerpres.

Anchetatorii au menţionat că după introducerea pe teritoriul României, utilajele şi autoturismele erau comercializate către diverse persoane fizice sau juridice.

Prejudiciul estimat a fi produs prin activitatea infracţională a grupului este de aproximativ 1,5 milioane euro.

Citește și: Mărturia unui polițist de la Rutieră: Dacă nu veneam la voi, mă lichidau. Am intrat în bârlogul lor

22 de mașini de lux, 17 tractoare şi utilaje agricole și 2 motociclete Harley Davidson, confiscate

"În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate: suma de aproximativ 30.000 lei, 5 permise de conducere falsificate, cărţi de identitate autoturisme în alb (ţară de provenienţă Italia), 22 de autoturisme (Mercedes, Maserati, BMW, Jeep, Fiat, Range Rover etc.), 17 tractoare şi utilaje agricole (Massey Ferguson şi alte mărci italiene), 2 motociclete Harley Davidson. Valoarea totală a bunurilor ridicate în cauză este de aproximativ 1.000.000 euro", informează comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT Iaşi au fost conduse, în vederea audierii, 13 persoane, dintre care 4 au fost reţinute pentru 24 ore iar pentru 9 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Inculpaţii cu privire la care s-a dispus măsura reţinerii vor fi prezentaţi joi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de la Birourile de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi şi Bacău, a poliţiştilor din cadrul IPJ şi ITF Iaşi şi a jandarmilor din Iaşi şi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te