VIDEO Primărița și soțul preot, câștig de 75.000 lei la păcănele. Poliția le-a făcut o vizită acasă

DE Alex Darvari | 01.11.2022 - 14:57
Preotul și primărița, iubitori de jocuri de noroc - FOTO: FB

O primăriţă din Maramureş, care este şi soţie de preot, a câștigat o sumă mare de bani la păcănele. De curând, poliția a descins acasă la ea existând suspiciuni de delapidare.

SHARE

Polițiștii și procurorii maramureșeni au făcut duminică mai multe percheziții și au audiat persoane într-un dosar de delapidare și abuz în serviciu, în care sunt cercetați funcționari de la o instituție publică din comuna Șieu, care și-ar fi însușit 90.000 de lei din bani publici. Vizată de percheziții a fost și primărița comunei, Irina Iusco, care este și preoteasă în același timp. Ea a spus că nu s-a găsit nimic la ea acasă, potrivit digi24.ro

Potrivit datelor consultate de Newsweek, în Declarația de avere a primăriție se stipulează faptul că, în 2019, a câștigat la păcănele suma de 75.000 de lei. Suma este mai mare și decât salariul primăriței - 67.000 dar și al soțului care este preot ți a câștigat 50.000 de lei.

Din declarația de avere ar părea că preotul a luat potul cel mare.

„Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei”, a anunțat Poliția Maramureș.

a jucat la păcănele ajutoarele de căldură ale oamenilor. Imaginile surprinse într-o sală de jocuri şi postate pe o reţea de socializare o arată în plină acţiune, alături de soţul ei, preot... Preoteasa-primăriţă ar fi întocmit documente pentru ca mai mulţi săteni să primească ajutor de încălzire din bani europeni. Doar că sumele n-au ajuns niciodată la oameni, arată observatornews.ro

Cum se apără primărița

„Dragi sieuani ,
datorita ultimilor evenimente petrecute in localitatea Sieu , doresc va aduc la cunostinta urmatoarele :
-in urma unei reclamatii , ieri am avut perchezitie la domiciliu meu , de unde nu s-a ridicat nimic incriminator ( pentru ca nu exista ) .
-ulterior s-a facut perchezitie in primarie , unde s-au ridicat unele documente , urmand sa se faca cercetari .
Din punctul meu de vedere reclamatia nu se confirma , decat o noua incercare a unor contracandidati la primarie de a ma defăima , daca nu au reusit la vot , incearca prin reclamatii .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te