VIDEO Misterul din pădurea Dobrovăț. Sute de urme de urs, dar animalul e de negăsit

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.05.2022 - 19:32
VIDEO Misterul din pădurea Dobrovăț. Sute de urme de urs, dar animalul e de negăsit

Mai multe urme au fost găsite în Pădurea Dobrovăţ, dar până ieri nimeni nu a observat patrupedul. Ar fi prima dată când un asemenea animal ajunge liber în judeţul nostru, deşi, spun experţii în domeniul cinegetic, acesta nu este arealul lor

SHARE

Imagini cu urme lăsate de un animal de talie mare în Pădurea Bârnova-Dobrovăţ au stârnit rumoare, dar şi temeri: să fie vorba de un urs? Fotografiile publicate cu două zile în urmă pe pagina de Facebook "Codrii Iaşilor – cunoaştem, preţuim, păstrăm" sunt clare şi destul de convingătoare. Potrivit administratorului paginii, pozele ar fi fost făcute de un inginer silvic în partea de sud a pădurii, aproape de limita cu judeţul Vaslui. Foarte probabil, sunt "urme de urs tânăr. În special cele cinci degete clar vizibile, şi călcătura de plantigrad, cu «călcâi» impregnat, sunt semne distinctive", constată sursa citată, care menţionează că a consultat mai mulţi specialişti.

Direcţia Silvică Iaşi a confirmat că "urmele de animal identificate ar putea fi de urs", iar zona unde au fost descoperite este în extravilanul comunei Dobrovăţ, la 1,7 km de satul reşedinţă şi la 3 km de satul Cujba din comuna vasluiană Tăcuta. Graniţa dintre judeţele Iaşi şi Vaslui urmează în mare măsură limita pădurii şi trece printre cele două localităţi. Până ieri, nu a fost observat vreun urs în libertate în pădurea de la Dobrovăţ, dar, dacă se confirmă prezenţa unuia sau a mai multor exemplare, cei de la Ocolul Silvic Dobrovăţ trebuie să anunţe la Direcţie.

Citește și: Urs în judetul Iaşi? Urme ciudate în zona Dobrovăţ, făcute publice de un inginer silvic

Anul trecut, un urs rătăcit a fost filmat alergând pe un câmp din comuna Havârna, în partea de nord a judeţului Botoşani. Autorităţile au anunţat atunci că animalul ajunsese acolo venind dinspre pădurile din Ucrainei. Este posibil, aşadar, ca şi în judeţul nostru să apară urşi?

Citește mia mult pe Ziaruldeiasi.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.