VIDEO George Simion (AUR), scandal cu revoluționarii din Timișoara: Ce cauți aici, nenorocitule?

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 31.12.2020 - 10:44

George Simion a vorbit la microfon fără mască, în Piața Vicotiriei din Timișoara, moment în care mai mulți revoluționari care au venit, ca în fiecare an, să-și comemoreze eroii, au strigat către el să-și pună masca.

SHARE

Apoi a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Liderul partidului AUR, George Simion, a venit la Timișoara să le mulțumească alegătorilor pentru voturile date în campania de la parlamentare, din data de 6 decembrie. Venirea sa în orașul de pe Bega s-a produs chiar în data de 16 decembrie, ziua în care se împlinesc 31 de ani de la începerea Revoluției. George Simion a vorbit la microfon fără mască, moment în care mai mulți revoluționari care au venit, ca în fiecare an, să-și comemoreze eroii, au strigat către el să-și pună masca, conform tion.ro. 

Citește și

VIDEO Deputatul Mihai Lasca, filmat când bătea în trafic un bărbat care era cu fosta lui parteneră

S-a lăsat cu scandal pentru că se striga de ambele părți, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină și să-i roage pe participanți să păstreze distanța.

Citește și

EXCLUSIV Interlopul Ventura, spaima Craiovei: pistoale, puști, săbii, sulițe. Săltat pentru camătă

 

„Ideea că la acest moment se așteaptă venirea la Timișoara a lui George Simion, șeful unui partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi, timișorenii, să protestam împotriva acestei prezențe neavenite. Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin politic.

Înainte de a veni la Timișoara, George Simion, ca șef de partid și ca cel care a întocmit listele de candidați, ar trebui să se dezică de astfel de personaje și să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credință atunci când se va alătura marșului recunoștinței, la Timișoara. Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluției din Timișoara”, transmiteau miercuri reprezentanții Societății Timișoara.

 
 

Din Piața Victoriei, acțiunea s-a mutat în fața Catedralei Mitropolitane. Liderii AUR au vrut să aprindă lumânări pe trepte, locul unde în urmă cu 31 de ani erau ucise persoane sub ploaia de gloanțe, însă au fost întâmpinați de revoluționari, care nu le-au permis acest lucru. Totul s-a desfășurat sub atenția jandarmeriei, iar confilctul nu a degenerat.

Citește și

Bölöni: Dacă nu era mingea, poate că Mbappe vindea semințe. Stroe să nu-și ceară scuze în numele meu

 

Reprezentanții AUR au aprins lumânările, în cele din urmă, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Citește și

Subaltern al lui Dan Voiculescu, condamnat la pușcărie, deputatul AUR Chelaru se crede Avram Iancu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te