VIDEO - FOTO Exageratele garduri cu care Dragnea s-a ferit de ieșeni. Intervenție a jandarmilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.05.2019 - 21:54

SHARE

UPDATE: Manifestanţii aruncă în continuare cu petarde din zona cinema Victoria. Jandarmii nu reuşesc să identifice sursa exploziilor. Se aruncă o petardă la aproximativ două minute. Sunetul boxelor din Piaţa Unirii a fost mărit.

 

_______________

UPDATE: Câteva zeci de persoane au acţionat pentru evacuarea câtorva persoane. Spiritele s-au incins. Deşi sunt în afara gardurilor de protecţie, jandarmii continuă să îi conducă pe protestatari spre strada Cuza Vodă, acolo unde sunt alte grupuri de manifestaţi, relatează Ziarul de Iași.

Participantii la miting trec printr-un culoar de unde li se strigă „Rușine!" și sunt fluierați în timp ce intră în Piața Unirii.

 

__________________________

 „Iaşul nu te vrea", „PSD, nu uita, Iaşul nu-i moşia ta", „PSD, ciuma roşie" şi alte sloganuri consacrate, huiduieli şi fluierături s-au auzit în Piaţa Unirii, pe măsură ce participanţii la mitingul lui Dragnea au sosit în scuarul delimitat de jandarmi, potrivit Ziarul de Iași.

De teama protestatarilor, PSD Iași a luată măsuri extreme pentru a-i ține la distanță pe contestatarii lui Liviu Dragnea. Garduri au blocat toate intrările spre Piața Unirii, centrul orașului fiind practic blocat. Iar Jandarmeria, devenită garda liderului PSD, a adus în capitala Moldovei forțe numeroase. 

Citește și EXCLUSIV Jandarmii, garda pretoriană a lui Dragnea, cumpără 100.000 de cartușe

În afara jandarmilor de la Iaşi, au fost aduși 400 din Constanţa şi câteva sute de la brigada mobilă din Bacău. Jandarmii stau cu organizatorii la puncte de acces în Piaţa Unirii, potrivit Ziarul de Iași, şi îi verifică pe cei care vor să intre. De jur împrejurul pieței, s-a închegat un grup de protestatari pe care jandarmii nu i-au lăsat să intre la miting.

De altfel, de dimineață, jandarmii au încercat să-i evacueze pe manifestanţii care au reușit să se plasese la locul unde trebuia să vină Dragnea.

Au reuşit să-i scoată încet încet îi imping în afara perimetrului. Inițial, un grup de manifestanţi a refuzat să părăsească Piaţa Unirii şi a rămas în jurul unui cort unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari (activitate autorizată de Primărie în urmă cu mai multă vreme şi pe un termen mai lung de timp).

Unii dintre ei au vociferat la adresa PSD. 

Foto Ziarul de Iași

Foto Sorin Simon

Foto Ziarul de Iași

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.