VIDEO Doi copii căzuți cu ATV-ul într-o râpă de lângă Sebeș, extrași de salvatori cu elicopterul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.05.2022 - 18:22
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba

Salvatorii au reuşit să extragă ambele victime ale unui accident produs duminică la Râpa Roşie, lângă Sebeş, când un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani s-au răsturnat cu un ATV de la zeci de metri înălţime.

SHARE

Mai întâi a fost extras băiatul, care a fost evaluat de către medical de pe elicopterul SMURD. A fost trimisă şi o ambulanţă TIM, cu medic. Apoi a urmat fata.

"Este vorba despre un băiat de aproximativ 14 ani şi o fetiţă de aproximativ 12 ani.

În urma evaluării de către medicii prezenţi la locul evenimentului, aceştia prezintă multiple traumatisme", au precizat reprezentanţii ISU Alba, citați de agenția Agerpres.

Ambele victime vor fi transportate la UPU Alba Iulia.

 

16.08 Alba: Victimele accidentului de la Râpa Roşie sunt conştiente, potrivit echipajului de salvatori

Cei doi copii care s-au răsturnat cu un ATV duminică în zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie, lângă Sebeş, sunt conştienţi, potrivit echipajului trimis în căutarea şi salvarea acestora şi care a reuşit stabilirea unui contact vizual cu victimele.

Citește și

VIDEO Rusia are o „fabrică de troli'' pentru propagandă. Funcționează într-o uzină de arme

VIDEO Rocadă: Putin va fi operat de cancer curând. Îi va ține locul un dur al KGB, Nicolai Patrușev

"S-a reuşit stabilirea contactului vizual cu ambele victime de către echipajul trimis în căutarea - salvarea acestora. Ambele victime sunt conştiente", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alex Crişan.

Din cauza zonei inaccesibile, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu elicopterul a doi salvatori.



"Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei inaccesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliu", a menţionat şeful ISU Alba, Ovidiu Costea. 

15.38 Alba: ATV cu doi copii, răsturnat la Râpa Roşie; intervin alpinişti şi salvamontişti

Un ATV în care se aflau doi copii s-a răsturnat duminică în zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie, unde, la acest sfârşit de săptămână, se desfăşoară un eveniment de aeromodelism.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de intervenţie Sebeş a fost solicitată să intervină duminică pentru acordarea primului ajutor medical în municipiul Sebeş, zona Râpa Roşie.



"Din informaţiile preliminare ar fi vorba despre un ATV răsturnat, cu posibil două victime. La faţa locului s-a deplasat şi echipa de alpinişti de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia", au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Totodată, la Râpa Roşie a ajuns şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş.

"Atât elicopterul SMURD, cât şi echipajul de alpinişti şi Salvamont Alba intervin pentru căutarea - salvarea posibilelor victime", au menţionat cei de la ISU Alba.

Potrivit şefului ISU Alba, Ovidiu Costea, se va încerca trolierea cu elicopterul a doi salvatori pentru evaluarea şi recuperarea celor doi copii.

La Râpa Roşie, "micul canion" al României, au campat în aceste zile în proximitatea rezervaţiei naturale a Sebeşului turişti veniţi din toate zonele României.

Evenimentul "Fun to fly" are loc la Râpa Roşie începând din anul 2002.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te