VIDEO Cum a încercat Dan Andronic să-l protejeze pe Cristoiu: a șantajat SIE să oprească dezvăluirea

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 19.05.2021 - 15:23
Cum a încercat Dan Andronic să-l protejeze pe Cristoiu: a șantajat SIE să oprească dezvăluirea. Foto Captură EvZ

Anunțul făcut în 2018 de Mădălin Hodor că va publica o listă a Securității pe care apare colaborator și Ion Cristoiu, cu numele de cod „Coroiu” a declanșat un linșaj mediat la adresa istoricului, vârf de lance fiind cotidianul Evenimentul zilei.

SHARE

Cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor declara într-un interviu acordat Newsweek România, publicat în 2018, că fondatorul cotidianului Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu, s-a numărat printre sursele fostei Securități și că va publica în curând documentul care demonstrează acest lucru.

Citește și: Hodor confirmă: „Ion Cristoiu a fost sursă a Securității”

Anunțul făcut de istoric a declanșat un adevărat linșaj la adresa lui Mădălin Hodor: i-a fost suspendată acreditarea de cercetător la Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a fost supus unei anchete disciplinare, a fost reclamat, iar un membru al Colegiului instituției, colaborator la Evenimentul zilei, Florin Bichir, a cerut să fie dat afară. 

Totul pe fondul unei uriașe campanii de denigrare susținută tot de Evenimentul zilei și de proprietarul din acte al publicației, Dan Andronic. 

„Nu mă așteptam la un asemenea linșaj”, își amintește Mădălin Hodor, într-un interviu acordat Newsweek LIVE, despre momentul când a publicat listele cu 200 de personalități care au lucrat cu Securitatea lui Ceaușescu, printre care apărea și numele lui Ion Cristoiu. 

„Atunci a început campania de linșaj. Infractorul Andronic a început să scrie în Evenimentul zilei amenințări. El a convins că operațiunea e a SIE. A scris un articol în care îi amenința pe cei de la SIE că dacă permit apariția listei cu numele lui Cristoiu, el va deconspira operațiuni secrete ale SIE”, a povestit Mădălin Hodor pentru Newsweek LIVE.

Citește și: DOCUMENTE EXCLUSIVE Relația cu Securitatea a lui Ion Cristoiu – nume conspirativ „Coroiu”

Amenințări directe la adresa SIE

Într-adevăr, în 2018, Dan Andronic a publicat articolul „«SIE pregătește un atac la Ion Cristoiu». Andronic anunţă un nou episod al Operațiunii «Noi suntem Statul!»: «Calvin Klein, fii pe recepție!»”. 

Acestea credea că în spatele lui Mădălin Hodor și a acțiunii sale de deconspirare stă Serviciul de Informații Externe. Și ca să oprească apariția numelui de cod „Coroiu”, dat de Securitate lui Ion Cristoiu, a șantajat serviciul secret. 

„Aflu din surse diverse că #SIE pregătește un atac la Ion Cristoiu pe ideea că pagina lipsă din documentul de rahat publicat de «22» îl are ca personaj pe Jack. Bă băieți. vă spun sincer că dacă faceți chestia asta, revin cu Operațiunea «Noi suntem Statul», de data asta episodul blana din Grecia, rochia roșie, stiloul Mont Blanc, plus tablourile… CALVIN KLEIN, fii pe recepție! P.S. Ca să nu mai vorbesc de nepotisme…”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook, apoi amenințarea a fost preluată și de Evz.

Dan Andronic considera că Mădălin Hodor a mistificat listele Securității, pentru a compromite pe Ioan Aurel-Pop, președintele Academiei Române, și alte 200 de personalități - istorici și jurnaliști - care apar în documentele Securotății. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te