VIDEO Copilul de geniu care la 7 ani recită opere întregi din Eminescu: Are o memorie extraordinară

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.12.2022 - 20:14
Rareș Prisăcariu - Foto: Q Magazine

Copilul de geniu din Botoșani recită la doar 7 ani opere întregi din Mihai Eminescu, reușind, astfel, să impresioneze o țară întreagă cu memoria sa.

SHARE

Rareș Andrei Prisacariu este fără îndoială, la cei 7 ani și două luni, un geniu. Și nu doar datorită memoriei sale excepționale, cât mai ales a modului în care copilul din Botoșani reușește să transmită emoția, să extragă mesajul și să îl ofere nealterat, nemodificat și nesupus contextelor de tot soiul.

Citește și: Guvernul Olandei a oficializat sprijinul pentru intrarea României în Schengen

Ziua de 1 Decembrie 2022 a adus la Botoșani programul obișnuit – imn, discursuri, paradă, oameni adunați în centrul vechi cu stegulețe în mâini. Programul a fost completat de vocea inconfundabilă a lui Rareș, copilul care a reușit să impresioneze cu poemul eminescian ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?”.

Cu doar o oră mai devreme, o țară întreagă îl urmărea pe copilul din Botoșani pe postul național de televiziune, în cadrul unei emisiuni speciale de 1 Decembrie, al cărei moderator este Virgil Ianțu.

Citește și: Valoarea datoriei guvernamentale a ajuns la 646,073 miliarde lei în luna septembrie

În ediţia specială ”Copiii spun...” de 1 Decembrie, Rareș Prisăcariu, cel care, la doar 7 ani, este considerat a fi ”micul geniu” din Botoșani, el impresionând în ultimul an prin capacitatea excepțională de a memora, a interpretat un fragment din “Geniu pustiu”, de Mihai Eminescu.

Pe canalul de YouTube, clipul a adunat în cinci zile peste 300.000 de vizionări și sute de comentarii, în timp ce secvenţa postată pe Facebook de Virgil Ianțu (video jos) a fost distribuită de 30.000 de ori, devenind virală pe rețelele sociale cu peste un milion  de vizualizări.

Mama sa a declarat că Rareș îl iubește pe Eminescu: „Îl adoră. Și nu prin prisma noastră. Când merge la Ipotești, el cu adevărat se conectează cu lumea de acolo. Mi-a spus că el nu vrea niciodată să plece din Botoșani pentru că asta ar însemna să îl părăsească pe Eminescu. I-am spus atunci că nu poți să îl părăsești pe Eminescu pentru că el este mereu acolo, cu tine, așa cum e și bunica lui, despre care el vorbește și simte foarte mult, chiar dacă mama mea nu mai e de aproape 13 ani. Mereu vorbește despre Eminescu ca și cum ar vorbi despre un prieten.”

Citește și: Ilinca Tomoroveanu: Căsătorită cu cel mai bun prieten. A fost nepoata marelui Octavian Goga

Fără nicio îndoială, Rareș dispune de o capacitate excepțională de memorare, una care iese din obișnuit și îl situează în rândul micilor genii. 

”Îmi iubesc foarte mult țara și am foarte mare respect pentru ea. Eu niciodată nu vreau să plec în altă țară, eu vreau să rămân în România”, a spus Rareș în emisiunea lui Virgil Ianțu, potrivit botoșăneanul.ro. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te