VIDEO Cătălin Predoiu: „Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate”

DE Alin Crișan | 24.01.2024 - 21:56
VIDEO Cătălin Predoiu: „Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu a declarat că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate.

SHARE

Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate.

VIDEO Cătălin Predoiu: „Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate”

"Doresc să asigur publicul din România că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, pentru MAI şi pentru mine personal combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, o prioritate pe care o voi aborda cu acţiuni concrete şi la nivelul Poliţiei Române. 

Dar, subliniez, doar eforturile Poliţiei nu sunt suficiente. Aici trebuie să acţionăm concertat la nivelul Portului Constanţa, la nivelul instituţiilor vamale, la nivelul Poliţiei de Frontieră, la nivelul instituţiilor care coordonează transporturi şi activităţi logistice şi financiare din România.

Citește și: Ce droguri au fost confiscate în România în 2024. Doar 13 persoane au fost arestate

Toate aceste instituţii trebuie să coopereze, pentru a lansa un efort pe termen lung la nivel naţional şi, integrat, european", a spus Predoiu, cu ocazia participării, la Anvers, în Belgia, la lansarea unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa, potrivit MAI.

El a atras atenţia că, anual, Europa este inundată de cantităţi mari de droguri, care intră în statele membre prin marile porturi, prin intermediul crimei organizate, corupţiei, şantajului, a ameninţărilor şi a unui complex de infracţiuni care sunt adevărate ameninţări la adresa securităţii naţionale a statelor membre.

"România va continua şi ea acest efort de combatere a drogurilor", a arătat ministrul.

El a amintit că, anul trecut, au fost lansate mai multe acţiuni operative la nivelul Poliţiei Române, care s-au concretizat în numeroase acţiuni de destrămare a grupurilor de crimă organizată.

"Aceste acţiuni vor continua şi în anul 2024", a subliniat Predoiu, amintind că, la nivelul CSAT, funcţionează un grup de lucru care va coordona efortul integrat al mai multor instituţii pentru combaterea traficului de droguri.

Ministrul Predoiu punctează că acest flagel trebuie combătut în cooperare, atât internă, între instituţii, cât şi internaţională, la nivelul Comisiei Europene cât şi al statelor membre.

"Vom continua pe tot parcursul anului 2024 aceste acţiuni. Drogurile sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Traficul de droguri este o ameninţare la adresa cetăţenilor.

Citește și: Captură impresionantă de droguri, în timpul operațiunii Narcos. Traficanții au aruncat banii pe geam

Combaterea traficului de droguri a devenit o ştiinţă multidisciplinară. Se combină aici elemente de poliţie judiciară, dar şi cunoştinţe privind circulaţia banilor, spălarea lor, cunoştinţe de ordin financiar, cunoştinţe contabile, manageriale, logistice.

Toate aceste eforturi trebuie integrate astfel încât rezultatul sa fie unul eficient. Împotriva reţelelor de trafic de droguri trebuie acţionat tot în reţea, prin
cooperare internă şi internaţională", a mai spus Predoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te