Captură impresionantă de droguri, în timpul operațiunii Narcos. Traficanții au aruncat banii pe geam

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.12.2023 - 15:17
Captură de droguri Foto: Profimedia Images - rol ilustrativ

O rețea de crimă organizată care alimenta cu droguri mai multe cluburi, școli și cămine studențești a fost spartă de Poliție și DIICOT. Traficanții foloseau minori drept dealeri. Drogurile capturate valorează peste 800.000 de euro.

SHARE

O grupare de traficanți de droguri a fost spartă de DIICOT și Poliție în timpul unei acțiuni de mare amploare denumită Narcos. Stupefiante în valoare de 800.000 de euro au fost capturate de anchetatori. 

Rețeaua ar fi folosit minori pentru traficul de droguri, dar, în același timp, aceștia ar fi fost și destinatari ai substanțelor interzise.

Captură impresionantă de droguri în timpul operațiunii Narcos. Traficanții au aruncat banii pe geam

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri ar fi introdus în România cantități mari de droguri de risc pe care le-ar fi distribuit, ulterior, către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, ar fi  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

 

 

 

În urma acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, au fost  puse în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri. 

Citește și: VIDEO Cât de ușor ajung drogurile la copii, în România. Costă mai puțin ca un suc la terasă

Au fost descoperite și ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în  48 de pungi vidate), 12 kilograme de hașis, porționat și ambalat (125 de pachete), aproximativ  120 de grame de cristal,  precum și o mașină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro,  fiind recuperată  de polițiști.

Potrivit anchetatorilor, din cantitățile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

Minori folosiți în traficul de droguri

Această grupare ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași.

În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro.

În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiți minori pentru traficul de droguri, dar, în același timp, ar fi fost și destinatari ai substanțelor interzise.

Citește și: Cartelul drogurilor din licee: Traficanți cu părinți la MAE, Guvern și DNA. Eleve leșinate în baie

Astfel, la data de 5 decembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 7 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7  persoane, pentru 30 de zile, conform unui comunicat comun DIICOT, Poliția Română

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te