VIDEO Campion român la robotică, ucis de un prieten cu permis de 2 luni într-un pasaj din Timișoara

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.02.2023 - 11:39

Un tânăr de 18 ani, cu permis de conducere de doar 2 luni, și-a luat 3 prieteni la o tură cu mașina, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei într-un pasaj din Timișoara, a lovit zidul și a ricoșat într-un camion. Un băiat și o fată de pe bancheta spate au murit pe loc.

SHARE

Groaznic accident, noaptea trecută, la Timișoara. Doi tineri de 19 ani și-au pierdut viața și alți doi au fost grav răniți după ce autoturismul în care se aflau, un Volvo de peste 30 de ani vechime, s-a izbit violent de un zid și de un camion de intervenție al STPT în Pasajul Michelangelo.

Accidentul s-a produs puțin după ora 1.00. De vină a fost viteza nebunească cu care conducea șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani, care avea permis de mai puțin de 3 luni.

Citește și: VIDEO Momentul în care o utilitară spulberă o mașină. Ambii șoferi au considerat că au prioritate

În Pasajul Michelangelo, băiatul a pierdut controlul volanului, mașina a intrat pe contrasens, s-a lovit de zid, s-a răsucit pe șosea, iar mai apoi a fost proiectată într-o autospecială a Societății de Transport Public, în care erau 5 muncitori.

Partea din spate a autoturismului a fost pur si simplu zdrobita, relatează opiniatimisoarei.ro.

În urma impactului, doi tineri, o fată și un băiat, ambii de 19 ani, au murit pe loc.

Martorii au sunat imediat la 112 si la locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe, dar și echipaje de poliție și pompieri. Pentru a recupera trupurile victimelor, salvatorii au fost nevoiți să foloseasca echipamentele de descarcerare.

Cei doi supraviețuitori ai accidentului, șoferul de 18 ani și pasagerul din dreapta, de 20 ani, au fost transportați de urgență la spital, în stare gravă, cu răni multiple.

Citește și: Un boxer a fost descoperit dopat, după ce consumase o cantitate foarte mare de ouă.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 18 ani a condus un autoturism pe bulevardul Vasile Pârvan, dinspre strada Mihai Viteazu înspre strada J.H. Pestalozzi, iar la intrarea în pasajul subteran Michelangelo, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu peretele interior al pasajului subteran, fiind proiectat într-o autoutilitară, care circula din sensul opus de mers, condusă de un alt barbat în vârstă de 42 de ani.

În urma accidenului rutier a rezultat, din nefericire, decesul unei femei și al unui bărbat, ambii în vârstă de 19 ani, pasageri în autoturism.

De asemenea, conducătorul auto și un alt pasager, un bărbat în vârstă de 20 de ani, au fost răniți.

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul alcoolemiei în cazul conducătorului autoutilitarei a fost negativ”, a transmis IPJ Timiș.

Politiștii au început cercetările în acest caz și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească viteza cu care circula șoferul.

Tânărul care și-a pierdut viața în accidentul din Pasajul Michelangelo din Timișoara era campion la robotică

Tânărul care și-a pierdut viața în accidentul din Pasajul Michelangelo din Timișoara a fost identificat drept Dănuț Tol. Acesta era membru al echipei de robotică Delta Force care a câștigat First Tech Challenge 2022 în SUA. 

În aprilie 2022, echipa de robotică Delta Force de la Liceul de Informatică din Arad a scris istorie. Tinerii informaticieni români au câștigat în premieră mondială First Tech Challenge din SUA, campionat mondial la care elevii americani sunt recunoscuți ca performeri.

Echipa Delta Force de la Liceul de Informatică din Arad i-a avut în componență în 2022 pe Octavian Dragoș Botoșan (căpitan), Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te