Un boxer a fost descoperit dopat, după ce consumase o cantitate foarte mare de ouă.

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.02.2023 - 10:14
Un boxer a fost descoperit dopat, după ce consumase o cantitate foarte mare de ouă. - Foto: Betfred Blog

Conor Benn, un boxer britanic foarte bun, este din nou în clasamentul conferinţei WBC, după ce s-a decis că testul anti-doping la care a fost găsit drogat nu a demonstrat intenţia sportivului de a se droga şi s-ar fi datorat unui consum extrem de mare de ouă.

SHARE

Conor Benn este din nou în clasamentul Consiliului Mondial de Box (WBC), după ce s-a decis că testul său anti-doping eșuat nu a fost intenționat și ar fi putut fi cauzat de un „consum extrem de mare” de ouă.

Boxer britanic depistat drogat cu ouă

Benn a eșuat două teste voluntare de droguri, pentru drogul clomifen, folosit pentru fertilitatea feminină, înainte de meciul său anulat din octombrie, cu boxerul Chris Eubank Jr.

Sportivul e încă în curs de investigare, de către Comitetul Antidoping din Marea Britanie și de Consiliul de Control al boxului britanic, și nu este în măsură să lupte în Regatul Unit, deoarece nu a primit înapoi  încă licența, pentru a boxa, conform BBC.

Benn și Eubank au fost programați să se întâlnească la 8 octombrie, la 30 de ani după ce părinții lor, Nigel Benn și Chris Eubank Sr. s-au luptat şi ei.

Citeşte şi: Organizația Mondială a Boxerilor oferă hrană nevoiașilor din Kiev. Klitschko este „Campionul etern”

Tânărul de 26 de ani a acuzat anterior contaminarea probei. Apărarea sa a subliniat că a existat o problemă cu laboratorul de testare VADA, dar această argumentaţie a fost respinsă de WBC.

Într -o declarație completă, organul de sancționare a spus că a constatat că „nu există dovezi concludente că domnul Benn s-ar fi angajat în ingestia intenționată sau cunoscută de clomofen”.

WBC a adăugat:

„Nu au existat eșecuri în procedurile legate de colectarea eșantionului, analiza eșantionului sau încălcările drepturilor de probă ale domnului Benn, care ar justifica interogarea sau invalidarea constatării adverse, iar consumul de ouă documentat și extrem de ridicat al domnului Benn, în perioadele relevante pentru colectarea eșantionului, au dat o explicație rezonabilă pentru constatarea adversă."

Citeşte şi: Cum speriau cu arbaleta Cordunenii, Marian Box și Șpac sălile de păcănele concurente

Declarația se referă la un test care a avut loc pe 25 iulie, după ce Benn s-a înscris la testarea în afara competiției WBC, în iulie.

El a fost testat pozitiv pentru clomifen și hidroximetaboliții MI și M2. WBC spune că nu a primit „un răspuns substanțial” de la Benn, până în decembrie, iar WBC nu a făcut o analiză completă până în ianuarie 2023.

BBBOFC a spus că este conștient de constatările WBC, dar a adăugat: „În timp ce BBBOFC dorește să precizeze că respectă WBC, WBC este un organ de sancționare, nu unul de conducere. Decizia WBC nu afectează implementarea continuă a regulilor BBBOFC."

WBC intenționează să lucreze cu Benn și echipa sa în viitor, pentru a „evita riscul unei constatări adverse viitoare, cauzate de factori nutriționali”.

Gata de reluarea carierei

Promotorul Eddie Hearn a spus că Benn este „gata să -și reia cariera”.

"Acum este vorba despre găsirea unor meciuri pentru Conor Benn, ca să boxeze", a spus Hearn, pentru The Boxing Social Podcast, adăugând:

„Conor Benn poate să boxeze oriunde în lume, dar, pentru a face asta în Marea Britanie, trebuie să treacă printr-un proces, și nu știm cât va dura acesta".

"Este la sală. A fost la sală în ultimele șase săptămâni. Este gata să lupte."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te