VIDEO Bătrâni sechestrați, amenințați și agresați de o bandă de infractori pentru a le lua casele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.12.2023 - 19:16

Poliția a descins la o grupare de infractori din București unde au găsit mai mulți bătrâni ținuți în condiții greu de imaginat. Ei au fost forțați să se căsătorească cu persoane mai tinere și să le treacă averea pe numele acestora.

SHARE

Poliția a descins peste o bandă din Bucucrești, ai cărei membri sechestraseră mai mulți bătrâni și persoane cu nevoi speciale. Erau agresați, amenințați și umiliți. Pe unii îi forțaseră să se căsătorească cu persoane mai tinere din grupare. 

Poliția a descoperit 6 victime până acum. 

Bătrâni sechestrați, amenințați și agresați de o bandă de infractori pentru a le lua casele

”În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

În fapt, în perioada 2017 - prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora. 

Citește și: Maria Tănase, căutată cu Interpolul de aproape 20 de ani. Tortura bătrâni să le ia casele

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior.

În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi conduse la sediul subunității șase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății. 

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune”, a transmis Poliția Capitalei.

Căsătoriți cu victimele ca să le ia casele

Conform unor surse judiciare, era vorba despre o grupare formată din 8 persoane și construită pe grade de rudenie. Capul grupării, Aron Cîtu, în vârstă de 46 de ani s-a căsătorit cu o femeie de 73 de ani. Din grupare mai făceau parte concubina, mama și 3 surori ale bărbatului. 

Practic, fiecare membru al familiei era căsătorit cu câte o victimă, în general persoane fără moștenitori legali, deținătoare de case, apartamente, terenuri.

Citește și: Trei bătrâni au fost tâlhăriți de doi tineri pe străzile din Târgul Mureș. Infractorii, reținuți

În urma investigațiilor s-a descoperit că aceștia vânduseră deja două case ale victimelor și urmau să mai fie vândute alte 4 imobile. Până în prezent, la grupare a fost găsită suma de 22.000 de euro. 

Doi suspecți cu studii juridice (probabil cu facultatea de drept) ofereau consultanță pentru obținerea documentațiilor aferente, pentru a fi depuse ulterior la notariat și încheierea formelor legale ( procuri, succesiuni, acte de vânzare- cumpărare).

Toate cele șase victime, cu vârste cuprinse înbtre 50 și 75 de ani, au fost scoase de polițiști din locul unde erau ținute în condiții greu de suportat. 

Două dintre victime au fost duse la Spitalul Obrejia din București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te