VIDEO Autostrada Transilvania, afectată de o alunecare de teren în apropiere de Cluj

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.03.2021 - 10:58

Au aparut noi probleme pe Autostrada Transilvania, în județul Cluj, din cauza unor noi alunecari de teren. Este vorba despre lotul dintre Nădășelu și Gilau, pe care șoferii îl cunosc drept “Autostrada Muzeu”.

SHARE

Pe o porțiune de câtiva kilometri, în mai multe locuri, taluzul a luat-o la vale, cu tot cu rigolele de scurgere. În zonă, viteza de circulatie a fost limitată la 60 km/h, iar acum, pentru ca lucrarea este încă în garantie, constructorul ar trebui să remedieze totul pe propria cheltuiala, scrie dejeanul.ro.

Taluzul a luat-o la vale, cu tot cu rigolele de scurgere

Surparea taluzului s-a produs în zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nădășelu la Gilău. Pe portiuni lungi chiar si de zeci de metri, taluzul de pe margine a alunecat pana aproape de partea carosabila, ducand la vale inclusiv rigolele de scurgere a apei, si in unele locuri, tone de bolovani care aveau rolul de a-l stabiliza. Pentru ca au aparut denivelari si in asfalt, o banda de circulatie a fost inchisa, iar viteza de circulatie a fost limitata la 60 km/h.

Citește și:

Trafic restricţionat pe A3, între Ungheni și Cheţani, din cauza degradării rosturilor de dilatație

Autostrada se află în perioada de garanție

Reprezentantii CNAIR spun ca alunecarile s-au produs din cauza cantitatilor insemnate de precipitatii din ultimele saptamani, dar mentioneaza ca autostrada se afla in perioada de garantie.

“CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defectiunilor aparute, in cel mai scurt timp. Lucrarile vor fi executate pe cheltuiala acestuia”, ne-au transmis reprezentantii companiei de drumuri.

Citește și:

Record de viteză pe DN2 E85, în Buzău, la 21 de ani: Audi A6 prins de radar cu 251 km/h

Surparile nu sunt o noutate pe acest tronson de drum, pentru ca probleme au aparut atat in timpul construirii lui cat si dupa aceea, iar noi surpari pot sa apara oricand, pentru ca terenul in zona respectiva este extrem de instabil si imbibat cu apa.

Lotul de autostrada de la Gilau la Nadaselu a fost inaugurat în anul 2018, deși era finalizat în 2016. Pentru ca lipsa unui pod peste Raul Someș a impiedicat deschiderea circulatiei timp de doi ani, tronsonul a fost “botezat” drept “Autostrada Muzeu”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.