Vești proaste pentru românii ce merg în Grecia. Viteza maximă pe autostradă în Bulgaria, schimbată

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 27.06.2024 - 17:35
Vești proaste pentru românii ce merg în Grecia. Viteza maximă pe autostradă în Bulgaria, schimbată Foto: Vinette,bg (fotografie cu caracter ilustrativ)

Depășirea limitei de viteză îi poate costa scump pe românii care tranzitează Bulgaria în această perioadă. Statul a anunțat că a fost schimbată limita de viteză pentru autostradă.

SHARE

După 5 ani de lucrări, bulgarii au inaugurat, pe 20 februarie 2024, tunelul Zheleznitsa, dintre Blagoevgrad și Simitli, de pe Autostrada Struma (E79).

 Cu o lungime de circa 2 kilometri, acesta este cel mai lung tunel rutier din țară, îmbunătățind conectivitatea de la Sofia până la punctul de control de la granița Kulata - Promachonas cu Grecia.

Tunelul Zheleznitsa face parte din proiectul Autostrada Struma care leagă Sofia, Bulgaria, de Salonic, Grecia, parte a coridorului Orient/Est-Mediteranean al rețelei TEN-T de bază.

Vești proaste pentru românii ce merg în Grecia. Viteza maximă pe autostradă în Bulgaria, schimbată

În unele țări europene, nu există o limită generală de viteză care să se aplice pe toate tronsoanele de autostradă. Ce trebuie să știe șoferii este faptul că în Bulgaria, se aplică reguli diferite.

Pe autostrăzile din țară, șoferii trebuie să respecte limita de viteză de 130 km/h.

În afara orașelor, autovehiculele sunt limitate la 90 km/h, iar în interiorul orașelor la 50 km/h. Pe șosele, se face, de asemenea, o distincție între vehiculele individuale.

Pentru motociclete, atașuri sau rulote (ușoare sau grele), se aplică o limită de viteză diferită de la caz la caz.

Citește și: De ce renunță Bulgaria la all-inclusive. Turiștii români preferau serviciile hoteliere de aici

Pentru a vă asigura că respectați limitele de viteză pe toate tronsoanele de drum, trebuie să fiți întotdeauna atent la semnele de circulație în timpul deplasării dumneavoastră.

Ce amenzi aplică statul bulgar?

Dacă depășiți viteza cu cel puțin 20 km/h, vă puteți aștepta să plătiți o amendă începând de la 25 de euro. Pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză, costurile sunt semnificativ mai mari.

Catalogul amenzilor prescrie o amendă începând cu 300 de euro. Suma exactă depinde de viteza măsurată și, prin urmare, nu poate fi stabilită în avans.

După cum am menționat anterior, dacă depășiți limita de alcoolemie, trebuie să vă așteptați la o amendă costisitoare. În acest caz, veți plăti între 250 și 1000 de euro.

Citește și: România, Bulgaria și Grecia dezvoltă împreună un proiect de autostradă. Traseul va fi scurtat

Alte încălcări ale regulamantului rutier sunt: conducerea în timp ce vorbiți la telefon, încălcarea regulilor de parcare, trecerea pe roșu și conducerea fără centură de siguranță. Amenzile pentru aceste infracțiuni variază între 10 și 50 de euro.

Transportul copiilor (până la 12 ani) fără măsurile de siguranță necesare este, de asemenea, sancționat ca infracțiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te