Valeriu Gheorghiță s-a imunizat cu doza a treia și îndeamnă populația să se vaccineze

DE Edi Neagu | 07.10.2021 - 10:48
Valeriu Gheorghiță spune că oamenii trebuie să aibă încredere în personalul medical. FOTO: Facebook

Medicul Valeriu Gheorghi î avertizează că pericolul de infectare este foarte mare în acest moment.

SHARE

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, s-a imunizat joi la Spitalul Militar Central cu cea de a treia doză de vaccin anti-COVID.

"Astăzi avem peste 258.000 de persoane care au primit doza de rapel, majoritatea, peste jumătate, sunt persoane vulnerabile, peste un sfert sunt persoane din sectorul medico-sanitar. Doza 3 este ferm recomandată persoanelor vulnerabile - cei vârstnici, cei cu afecţiuni cronice, cei cu risc mare de infectare, cum este personalul medical, personalul din învăţământ", a spus Gheorghiţă.

Şeful Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID a subliniat că oamenii trebuie să acorde încredere personalului medical.

CITEȘTE ȘI: Anca Surugiu, partenera de afaceri a miliardarului Dan Petrescu, îi va prelua averea

"Este cât se poate de clar că valul 4 ne-a lovit foarte puternic. În fiecare zi vedem că am depăşit aproape 15.000 de cazuri. Ieri a fost o zi extrem de complicată, cu peste 330 de decese. COVID-19 este boala care omoară în fiecare zi mai mult de 10 români în fiecare oră, ceea ce este inacceptabil în momentul de faţă, majoritatea dintre ei fiind persoane nevaccinate. Avem nevoie de sprijinul, de înţelegerea, de empatia oamenilor, oamenii de acasă, pentru că lupta nu se poate câştiga în spital. (...) În momentul în care un pacient ajunge la terapie intensivă este extrem de complicat de câştigat lupta cu această boală extrem de agresivă, mai ales la persoane vulnerabile, mai ales în situaţia în care nu sunt vaccinate. Trebuie să evităm dezbinarea, trebuie să evităm polarizarea în această perioadă. Avem nevoie ca oamenii să ne acorde încredere. Încredere trebuie acordată în momentul de faţă personalului medical, medicilor care au fost sprijinul nostru şi înainte de pandemie, sunt şi acum la datorie şi vor fi şi după ce se termină această pandemie", a declarat reprezentantul CNCAV.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Șoarecu, lăsat lat în cimitir de trei bărbați cu cagule

În opinia sa, populaţia trebuie să evite să fie indusă în eroare de informaţii care provin din surse nesigure.

Vaccinarea salvează vieți

Valeriu Gheorghiţă a reiterat că prin vaccinare se pot salva vieţi şi se poate lupta cu pandemia.

"Trebuie să evităm să ne lăsăm induşi în eroare, să ne lăsăm păcăliţi de informaţii care provin din surse nesigure, din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte, nu ştim cine sunt şi nu trebuie să lăsăm până la urmă grada jos. Trebuie să înţelegem că, dacă nu rămânem solidari şi nu respectăm măsurile de prevenţie, va fi extrem de complicat să depăşim acest val 4. (...) Trebuie să limităm numărul de cazuri care apar zilnic. (...) Varianta Delta are o capacitate extraordinară de a genera mii şi mii de cazuri noi în fiecare zi, pentru că avem sute de mii de persoane care nu au niciun grad de protecţie, nici după trecerea prin boală, nici după vaccinare. (...) Doar prin vaccinare în momentul de faţă putem să salvăm vieţi şi putem să contribuim activ la acest efort al societăţii noastre de a lupta cu pandemie", a afirmat medicul militar.

El a spus că, în cazul în care cineva are simptome, trebuie să stea acasă, să se testeze, să ţină legătura cu medicul de familie, iar dacă evoluţia nu este aşa cum ar trebui să se prezinte la spital.

"În cazul în care avem simptome să rămânem acasă, să nu mai ieşim pe stradă cu gândul că avem o răceală. Să stăm acasă, să ne testăm, să ţinem legătura cu medicul de familie şi să nu întârziem prezentarea la spital în cazul în care vedem că evoluţia nu este aşa cum ar trebui să fie", a mai susţinut Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a subliniat că riscul de infectare este foarte mare în prezent, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te