Valabilitatea eco-voucherelor pentru maşini noi în Capitală a fost prelungită

DE Adelina Sahlean | 17.09.2019 - 13:51

Primăria Capitalei a prelungit cu două luni termenul de valabilitate a eco-voucherelor de 9.000 de lei, care se acordă în schimbul casării unui autovehicul uzat. Unul dintre motivele prelungirii îl constituie scăderea din ultima perioadă a cererii pentru aceste prime.

SHARE

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, marţi, un proiect pentru modificarea unei hotărâri din 2018, privind aprobarea „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”.

Practic, Primăria Capitalei a prelungi termenul de valabilitate a eco-voucherelor cu două luni.

„În cadrul Programului s-au acordat un număr total de 4.194 de eco-vouchere, iar în acest moment ne aflăm în etapa de decontare a eco-voucherelor utilizate în cadrul unităţilor comerciale participante de către beneficiari. Având în vedere că în perioada mai-iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităţilor comerciale la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere şi că beneficiarii se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor şi dat fiind faptul că luna august este perioada de concedii, s-a constatat o scădere a utilizării eco-vocuherelor de către beneficiari, perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019; considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-vocuherelor cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020”, se arată în proiectul de hotărâre votat marţi.

Municipalitatea şi-a propus prin implementarea acestui program eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza Bucureştiului, şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 de lei/eco-vouchere în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, sau alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel, hibride sau electrice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.