Un student cu tumoră pe creier și-a dat examenul de licență de pe patul de spital

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.07.2023 - 18:31
Un student cu tumoră pe creier și-a dat examenul de licență de pe patul de spital - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Viața este o minune și de asta ne convingem când vedem cazurile de succes de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Un tânăr de 22 de ani a primit, de curând, o nouă șansă la viață.

SHARE

A învins o tumoră pe creier și a reușit să își termine studiile. Chiar dacă a dat examenul de pe patul de spital, Carlo a avut parte de susținerea echipei medicale și acum este fericit că poate duce o viață liniștită.

Și-a dat examenul de licență de pe patul de spital

Un tânăr student în vârstă de 22 de ani, specializat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată, a trecut printr-o experiență incredibilă, reușind să învingă o tumoare de 9 cm în diametru, descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol.

Citește și: Mai multe analize medicale gratuite, de la 1 iulie. Cine beneficiază de aceste facilități

„S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După aceea a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului.

Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte, acum văd bine. M-am stresat foarte tare.  Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!” a declarat Carlo Felix Adam, student.

Tumoarea, o amenințare serioasă 

Tumoarea, cu un diametru de 9 cm, reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului. În ciuda presiunii și stresului provocate de această situație, tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență.

Cu multă determinare el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medici.

„De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament.

În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. O tumoare de nouă centimetri în diametru, care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali.

Citește și: Lista spitalelor de stat unde te poți programa online. Numărul lor va crește în perioada următoare

Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță” a declarat  Lucian Eva, Manager Spitalul de Neurochirurgie Iași.

În prezent, tânărul student se află în perioada de recuperare și se simte bine. El îi numește pe medicii săi eroi, recunoscând eforturile lor de a-i salva viața și de a-i oferi o șansă la un viitor sănătos și promițător.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te