Un spital fost închis complet după ce singurul medic și-a luat concediu. Unde s-a întâmplat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.09.2023 - 17:58
Un spitala fost închis complet după ce singurul medic și-a luat concediu. Unde s-a întâmplat - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Zeci de mii de oameni dintr-un județ din țară au rămas fără asistență medicală spitalicească, în condițiile în care atât asistentele, cât și infirmierele au fost nevoite să-și ia liber, după ce singurul medic care activa pe secție și-a luat concediu.

SHARE

Spitalul din oraşul Darabani, care funcţionează ca o secţie exterioară a Spitalului Judeţean "Mavromati", a fost închis după ce singurul medic a intrat în concediu.

Spital închis temporat după ce medicul și-a luat liber 

Secția Darabani a Spitalului Județean din Botoșani a fost închisă, după ce singurul medic care activa și-a luat concediu.

Citește și: Tânără plânsă de un sat întreg după ce a murit la Maternitatea din Botoșani. Familia caută vinovatul

Situaţia din judeţul Botoşani a fost semnalată pe Facebook de Costel Nazare, primarul comunei Conceşti. "Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește", a scris primarul pe contul său de Facebook.

Medicul de la spitalul din Darabani şi-a luat concediu timp de două săptămâni, în perioada 18-29 septembrie. S-a încercat înlocuirea lui cu un medic de la "Mavromati", dar acest lucru nu a fost posibil.

"Domnul primar s-a arătat consternat că secția exterioară este închisă pentru două săptămâni. La secția Darabani este un singur medic care a solicitat concediu de odihnă, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a  cerut două săptămâni.  În momentul în care medicul pleacă, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv. Tot personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00.

S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo , fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani, nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni.

Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența", a declarat pentru Gazeta de Botoşani medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean "Mavromati".

Ca urmare, medicul a fost rechemat din concediu. "Am solicitat domnului doctor să-și reducă concediul și să-l rechemăm din concediu pentru a reîncepe activitatea pe Secția Darabani. Acolo este o problemă de ani, nu de o săptămână, de o lună sau de un an.

În momentul în care s-a închis Spitalul Darabani, situația la Darabani a fost ținută de domnul doctor Munteanu, care în perioada pandemiei ne-a ajutat și a făcut gărzi pe secția COVID. Situația cu un singur medic nu este de acum, iar posturi au fost scoase la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale", a mai precizat medicul Adăscaliţei.

Citește și: Managerul spitalului unde o mămică a murit ignorată de doctori, numit de PSD. A lucrat la o fermă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te