Un român a condus timp de opt ani o mașină deși nu avea permis. A cumpărat documentele cu bani grei

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 09.09.2023 - 14:30
Un român a condus timp de opt ani o mașină deși nu avea permis. A cumpărat documentele cu bani grei Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Polițiștii din Aiud au depistat în trafic un bărbat care timp de opt ani a condus autoturisme cu un permis fals de conducere. Bărbatul nu dăduse examen pentru școala de șoferi, ci cumpărase permisul cu 800 de euro din Italia.

SHARE

Polițiștii din Aiud au depistat în trafic un bărbat care timp de opt ani a condus autoturisme cu un permis fals de conducere. Bărbatul nu dăduse examen pentru școala de șoferi, ci cumpărase permisul cu 800 de euro din Italia.

Polițiștii care l-a tras pe dreapta, pe data de 2 ianuarie 2022, au descoperit că acesta era sub influența alcoolului, după ce băuse o bere și un coniac. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest care a arătat valoarea de 0,39 mg/1 alcool pur în aerul expirat. 

Acesta a recunoscut că a băut o bere și un pahar de coniac, apoi s-a urcat la volan.

Un an și jumătate mai târziu, dosarul său a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Bărbatul va fi judecat pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Citește și: FOTO Accident spectaculos, în Piața Unirii din București. Mașina mică răstoarnă Duster-ul „mare”

În data de 6 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au dispus începerea procesului, scrie Alba24.ro.

În fața anchetatorilor, bărbatul a precizat că a obținut permisul de conducere în Italia în cursul anului 2015, întrucât acesta îşi desfăşura activitatea acolo şi lucra în construcţia.

Inculpatul menţionează că a urmat nişte cursuri de conducere auto timp de o săptămâna la o şcoală de şoferi din localitatea Belpasso, însă nu a susţinut niciun examen în vederea a obţinerii permisului de conducere auto.

Un conațional l-a ajutat să obțină permisul de conducere

Acesta arată că a discutat cu un cetăţean român din Italia l-a ajutat să obțină permisul de conducere contra sumei de 800 euro.

După aproximativ două luni, persoana respectivă i-a trimis permisul de conducere, pe care îl folosește din anul 2015, fără să-şi dea seama că acesta este contrafăcut deoarece persoana cu care a discutat i-a garantat că permisul de conducere pe care i l-a dat este valabil.

Suspectul a mai spus magistraților că în Italia nu a efectuat demersurile necesare în vederea obţinerii permisului de conducere şi nu a susţinut niciun examen. De asemenea, a precizat că nu cunoştea că fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte conform codului penal.

Suspectul a mai arătat că are abilităţile unui conducător auto întrucât a mai condus autovehicule pe drumurile publice în Italia, iar în România a fost pentru prima dată, se arată în motivarea instanței. Bărbatul va ajunge în fața magistraților din Aiud unde va fi judecat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te