Un întreg bloc din Copșa Mică, scos la vânzare cu 125.000 €. Prețul e negociabil. Cine locuia în el?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 11.07.2024 - 12:27
Un întreg bloc din Copșa Mică, scos la vânzare cu 125.000 € - Foto: OLX.ro

Un întreg bloc din Copșa Mică, scos la vânzare cu 125.000 €. Oferta apare pe un cunoscut site de anunțuri vânzări-cumpărări, iar în ea se menționează că prețul e negociabil.

SHARE

Un întreg bloc din Copșa Mică, scos la vânzare cu 125.000 €. O ofertă mai puțin obișnuită se află de câteva zile pe un popular site de vânzări-cumpărări. În ea, actualul prprietar menționează că prețul clădirii este negociabil.

Un întreg bloc din Copșa Mică, scos la vânzare cu 125.000 €. Prețul e negociabil. Cine locuia în el?

Dacă nu vă doriți un apartament în Sibiu sau v-ați plictisit de cel din București, atunci ați putea deveni proprietarul unui întreg bloc, scos la vânzare pe OLX.

Este vorba de un fost imobil de locuințe care ar putea fi transformat, la o adică, într-un hotel cu 20 de camere, iar prețul cerut  - dar negociabil - potrivit anunțului de pe OLX, este de 125.000 de euro.

Blocul a fost construit în anii 60 pentru familiile conducerii și inginerilor care lucrau pe platforma industrială din Copșa Mică.

Citește și: Noi reguli privind impozitul pentru casele de locuit. De când se aplică și cum se calculează?

„Aici erau cazați pe vremuri șefii de la Sometra. Aici erau și locuințele inginerilor. Eu l-am cumpărat de la Sometra acum 7, 8 ani. E pretabil pentru un hotel, eu nu-mi permit din punct de vedere financiar să fac investiția asta.

Este la intersecție, se vede peste tot, eu îl văd un hotel pentru tranzit. E chiar în mijlocul Copșei”, a explicat vânzătorul imobilului, conform turnulsfatului.ro.

Mai precis, clădirea de vânzare se află situată la intersecția cu drumul Blajului, în centrul orașului Copșa Mică.

Platforma industrială din Copșa Mică a fost înființată în anul 1939 ca societate particulară pe acțiuni, pentru producerea de zinc metalurgic.

Întreprinderea a fost naționalizată în anul 1948. În perioada 1950-1960 întreprinderea a făcut obiectul unei dezvoltări etapizate pentru extinderea capacității de distilare a zincului până la 28.000 t/an.

După Revoluție, s-a produs o depreciere a activității economice pe întreaga țară, iar producția de aici a suferit un declin, coborând până la cca. 25% din nivelele realizate anterior. În cursul anilor, uzina a purtat diferite denumiri: SONEMIN, U.C.M., 21 DECEMBRIE, I.M.M.N, iar din 1991, SC SOMETRA SA, mai precizează sursa citată.

Blocurile vechi ale muncitorilor de pe platforma Sometra au fost după anii 90 o mare problemă pentru administrația locală.

În 1997, primarul de atunci al orașului, Martin Szekey, a scos la licitație mai multe blocuri întregi, acestea aflându-se de atunci într-o stare jalnică.

Citește și: Românii care trăiesc în aceste clădiri vor fi scutiți de taxe și impozite. De când se aplică legea?

„A fost o licitaţie care printr-o comisie de evaluare a stabilit preţul unui apartament la 150.000 de lei, aceasta însemnând în jur de 6 milioane de lei pentru un bloc întreg”, a spus primarul într-un interviu acordat în august 1997 revistei Flacăra.

Întrebat dacă prețul nu e prea mic, primarul a replicat, la acea vreme, că în niciun caz iar dacă le-ar fi deținut el, le-ar fi dat și pe gratis.

„Nu, dacă ar fi fost ale mele eu le-aş fi dat şi pe gratis, numai să vină cineva şi să le facă locuibile. De altfel, comisia de evaluare se află înproces cu Camera de Conturi de vreo 5 luni, pe baza unor reclamaţii primite acolo.

Cei de la Camera de Conturi pretind că trebuiau organizate licitaţii succesive pornindu-se de la suma de minimum 600.000 lei pentru un apartament, iar dacă nu se vindeau se putea ajunge şi la suma la care am licitat noi”, mai spunea primarul de atunci, potrivit turnulsfatului.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te