Situația a fost semnalată de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov și polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Bascov, care au observat un câine în interiorul mașinii, expus la temperaturi ridicate.
Un cățel a murit de cald după ce stăpâna lui l-a "uitat" în mașina
Având în vedere pericolul imediat, iar proprietarul autoturismului neputând fi identificat prompt, echipajele de pompieri din Argeș au intervenit și au spart un geam al mașinii în încercarea de a salva animalul.
"Cățelul, un metis pechinez în vârstă de aproximativ două luni, a fost găsit suferind de semne evidente de insolație. A fost preluat de polițiștii din Biroul pentru Protecția Animalelor și urma să fie transportat la sediul unei asociații specializate. Din păcate, cățelușul a decedat", a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.
Citește și: VIDEO Anunț dramatic despre submarinul dispărut în Atlantic. Au fost descoperite resturi ale epavei
Proprietara cățelușului a fost identificată de către polițiști și se confruntă acum cu acuzația de ucidere a animalelor, faptă săvârșită cu intenție, fără drept, în conformitate cu Legea 205/2004 privind protecția animalelor.
Citește și: Noi reguli pentru șoferi! Vor trebui să plătească rovinieta în funcție de distanță și poluare
Ancheta este în desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs acest incident și pentru a lua măsurile legale necesare.
Recomandări din partea Biroului pentru Protecția Animalelor referitoare la îngrijirea câinilor în timpul verii:
-
Nu lăsați câinele în mașină în perioada verii. Este o greșeală comună să se creadă că doar la mijlocul zilei temperatura din interiorul mașinii poate deveni periculoasă pentru câini. Câinii, la fel ca majoritatea animalelor, sunt sensibili la temperaturi ridicate.
-
Asigurați-vă că, în timpul călătoriilor cu câinele, există confort termic în interiorul mașinii și suficiente pauze pentru hidratare. Menținerea unei temperaturi normale în habitaclul mașinii este la fel de importantă ca și asigurarea unei surse de apă.
-
Evitați să plimbați câinele în perioadele de caniculă. Câinii pot suferi șoc termic la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.
-
Un bazin cu apă poate fi de mare ajutor pentru câinii din curte sau pentru orice câine care are posibilitatea să se scalde atunci când căldura devine insuportabilă.
-
Dacă observați primele semne ale unui șoc termic, acționați imediat pentru a răcori câinele, iar apoi consultați un medic veterinar. Utilizați un cearșaf umed și oferiți câinelui apă de băut.
-
Semnele unui șoc termic includ respirație rapidă și zgomotoasă, gâfâit abundent, salivă lipicioasă (spumă la gură), apatie, febră, vărsături și mișcări necontrolate.