Ucigașul de la Zorleni, închis pe viață pentru că a ucis doi bătrâni, a mai recunoscut o crimă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.04.2023 - 14:11
Gheorghe Crețu, cel care a omorât doi pensionari din Zorleni, a recunoscut că a mai ucis o bâtrână, în 2013 Foto: vremeanoua.ro

Ucigașul de la Zorleni, închis pe viață pentru o dublă crimă, a recunoscut că a mai ucis pe cineva la doi ani de când se află după gratii. El a povestit că a mai ucis o persoană în vârstă, pentru bani. Cazul e clasat.

SHARE

Gheorghe Crețu, cel care a omorât doi pensionari din Zorleni, a recunoscut că a mai ucis o bâtrână, în 2013. 

Criminalul a povestit că, după ce a omorât o bătrână pentru bani, a dat foc locuinței pentru a-și acoperi urmele. A povestit totul procurorilor criminaliști, dar dosarul a fost clasat, din lipsă de probe.

Urmașii celor doi bătrâni din Zorleni uciși povestesc că același scenariu ar fi trebuit să se întâmple și cu părinții lor. Pentru asta, criminalul a adus cu el o butelie de aragaz, conform Vremea Nouă.

Citește și: Fiul de 17 ani a ghidat hoții prin Snapchat pentru a-și jefui părinții. Au spart banii în club

Ceva s-a întâmplat și ucigașul nu și-a mai dus planul la bun sfârșit.

Rudele au mai spus și faptul că Gheorghe Crețu nu a acționat singur și că a avut un complice numai că acesta a scăpat nepedepsit.

Citește și: Creatoare de modă care a fost la "Imperiul Leilor", prinsă drogată la volan, condamnată să muncească

Pe parcursul anchetei penale, complicele lui Gheorghe Crețu s-a transformat în martorul acuzării.

Ucigașul de la Zorleni, închis pe viață pentru că a ucis doi bătrâni, a mai recunoscut o crimă

În urmă cu aproximativ trei ani, în spatele gratiilor a ajuns unul dintre cei mai sângeroși criminali din județul Vaslui. Acuzat de o dublă crimă și tâlhărie calificată, Gheorghe Crețu, un tânăr de 24 de ani din Zorleni, a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pe viață plus 12 ani, închisoare.

Chiar dacă a trecut ceva timp, urmașii celor două victime, doi bătrâni de 86, respectiv, 82 de ani, uciși pentru 15.000 de lei, încă nu și-au revenit din șoc. 

În schimb, fac dezvăuiri uluitoare legat de crimele lui Gheorghe Crețu. Confom fiicei victimelor, criminalul de la Zorleni a recunoscut, din spatele gratiilor, o altă crimă comisă în 2013.

Acesta a povestit anchetatorilor cum a ucis o bătrână bolnavă, la pat, pentru bani și a dat foc locuinței pentru a-și acoperi urmele.

„La scurt timp după ce a făcut dezvăluiri legate de crimă, dosarul a fost clasat pe motiv de lispă de probe, mai ales că rudele acelei femei spuneau că nu-l cunosc pe criminal. Se pare că nu a contat faptul că acel criminal a recunoscut comiterea unei crime.

Am înțeles că și la părinții mei avea în plan acelașiu scenariu și și-a adus cu el o butelie, dar ceva s-a întâmplat și nu a reușit să-și ducă planul la bun sfârșit. Mai mult, a avut și un complice, unul care s-a asigurat că nu-l deranjează nimen,i dar de acesta nu s-a mai auzit nimic șI nici nu a fost pedepsit”, povestește fiica celor două victime.

Crima dublă din Zorleni

Doi bătrâni, soț și soție, în vârstă de 86 și 82 de ani, au fost descoperiți morți în casă, în comuna Zorleni. Victimele erau Neculai și Elena Coșeru.

Cei doi bătrâni au fost găsiți de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bătrâni, împreună cu ginerele ei, și a găsit grozăvia: bătrânul mort în curte într-o baltă de sânge, bătrâna moartă în holul casei, cu un cuțit în mână.

Peste tot era numai sânge, iar casa era răscolită de sus până jos. Bătrânii Neculai și Elena Coseru erau cunoscuți ca fiind gospodari fără pereche.

Cu o avere frumoasă, acumulată în ani mulți de muncă, ce doi erau îngrijiți de o menajeră, care le era aproape ca o fiică. Femeia venea dimineață și pleca seara de la ei. 

Așa a fost și atunci când la ora 22:00 a plecat spre Bârlad, lăsând pe bătrâni în paturile lor. Totul se pare că s-a petrecut spre dimineață. Când a venit menajera la ora 10:00 la ei, s-a îngrozit, a avut un șoc și a ieșit țipând la vecini să cheme poliția.

Criminaliștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reușit să strângă destule probe prin care s-a demonstrat că ucigasul lui Neculai și Elena Coșeru este Gheorghe Crețu, de 24 de ani, care locuiește la două case de bătrânii uciși.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te