Tupeu: primarul Negoiță ar vrea să protesteze în Piața Victoriei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.09.2018 - 07:51
FOTO: Inquam Photos- Octav Ganea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a scris, vineri, pe Facebook, că și el simte nevoia de a ieși în Piața Victoriei pentru a-și exprima nemulțumirile față de lipsa transparenței în cheltuielile publice și a unui cadru legislativ clar.

SHARE

Postarea primarului vine după ce deputatul Liviu Pleșoianu a scris că Negoiță fie nu se mai consideră primar PSD, fie se consideră, dar se regăsește în propria teorie: ”ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost...". 

Robert Negoiță a continuat vineri o dispută online cu Pleșoianu, care a pornit după ce a spus pe 7 septembrie că ”oamenii care ies în Piaţa Victoriei sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar aceasta se întâmplă din cauza unor ticăloși care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost”.

„Constat că declarația pe care am făcut-o recent, referitor la românii care protestează în Piața Victoriei și despre care spuneam că sunt în stradă fiindcă unii ticăloși nu își fac treabă sau nu și-o fac așa cum ar trebui, a trezit și interesul unui prezidențiabil, mai precis al domnului Liviu Pleșoianu. 

Am citit opinia dumnealui și vreau să îi răspund, cu atât mai mult cu cât, domnia să se dorește Președintele țării, deci reprezentantul tuturor românilor. 

Stimate domnule Pleșoianu, cetățenii care protestează în Piață Victoriei sunt români. 

Adică tocmai oamenii cărora va doriți să le fiți Președinte. 

În calitate de primul om al unui stat, așa cum vreți să ajungeți, sarcina dumneavoastră este să îi reprezentați echidistant și corect pe toți cetățenii respectivului stat. 

Mai mult, să nu semănați ură și nici să nu încurajați un comportament care să ducă la dezbinare.”, a scris vineri, pe Facebook, primarul sectorului 3 al Capitalei.


Negoiță a spus că simte nevoia să iasă în Piața Voctoriei și a explicat că motivele sale sunt lipsa transparenței în cheltuirea banului public și lipsa unui cadru legislativ coerent și clar.

”Cât despre declarația mea, da, este o afirmație în care cred și care nu prezintă vreun punct de vedere nou. 

Eu am fost și rămân consecvent și mereu am susținut că este nevoie că noi toți, din administrația locală, centrală sau simplii cetățeni, să ne facem treabă corect și serios. 

Aș vrea să reiterez ceea ce am spus și cu alte ocazii. 

Da, și eu simt nevoia uneori să ies în Piață Victoriei și va voi enumera două dintre nemulțumirile mele, implicit motivele pentru care aș face asta: 

1) lipsa transparenței în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și în ceea ce ține de procesul decizional; 

2) lipsă unui cadru legislativ coerent și clar, care să ne ajute să ne facem treabă fără blocaje, în mod transparent, rapid și corect. 

Nu am înțeles, din ceea ce ați afirmat, sintagma “primar PSD”. 

Țin să va aduc la cunoștință că eu sunt Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetățenilor din Sectorul 3.", a precizat acesta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.