Tudorel Urian: Marea trădare națională

DE Marginalia | 21.04.2019 - 11:14

România joacă în acest moment rolul unui membru al Uniunii Europene ale cărui singure preocupări sunt legate de dinamitarea din interior a Uniunii Europene.

SHARE

România este, cu fiecare zi care trece, tot mai departe de lumea civilizată. Ostilitatea față de spiritul occidental se manifestă tot mai deschis, guvernanții noștri par să fi întors cu țâfnă spatele Uniunii Europene, premierul Dăncilă își îndreaptă toată atenția spre zona euro-asiatică, ignorându-și inclusiv obligațiile care îi revin din calitatea de președintă în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene.

Pe fondul derapajelor siderante de la statul de drept, din perspectiva valorilor înscrise în punctul 2 al Tratatului Uniunii Europene, provocate de puterea de la București, a discursului din ce în ce mai contondent al reprezentanților PSD-ALDE la adresa valorilor occidentale și a efortului constant depus de reprezentanții României pentru blocarea mecanismelor și instituțiilor europene (blocarea procurorului european, refuzul președinției românești a Consiliului UE de a pune în discuție aplicarea punctului 7 din Tratatul UE în cazul Ungariei, votul eurodeputaților PSD Frunzulică și Zoană împotriva prelungirii sancțiunilor economice dictate de UE împotriva Rusiei etc.), a circului grotesc făcut de europarlamentarii PSD-ALDE în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului European, este clar că așa nu se mai poate continua.

România joacă în acest moment rolul unui membru al Uniunii Europene ale cărui singure preocupări sunt legate de dinamitarea din interior a Uniunii Europene.

Iar atmosfera de acasă a început să semene cu cea dintr-o gubernie rusească, precum cea descrisă în filmul lui Andrey Zvyagintsev, Leviathan, în care primarul slugă de partid, polițistul (jandarmul), popa, judecătorul, presa, mână în mână, fac toate abuzurile cu putință, îl strivesc pe bietul cetățean pe fondul unor înălțătoare mesaje naționaliste, ortodoxe și antioccidentale. Vorbe goale în spatele cărora unii se îmbogățesc și alții sărăcesc, înfloresc șpaga, aranjamentul, abuzul, hoția și ticăloșia.

Uniunea Europeană se află în situația paradoxală de a-i plăti regește pe unii al căror scop declarat (o spun cu voce tare, la București, pe toate canalele) este să o distrugă. Situația devine clar intolerabilă și activarea punctului 7 din Tratatul UE în cazul României se impune de la sine, ca o soluție profilactică.

Când știi că unii votează în instituțiile europene doar pentru a băga bețe în roțile Uniunii e mai bine să îi scoți din circulație până le vine mintea la cap. E drept, în Parlamentul European sunt și reprezentanți ai României de totală bună-credință față de destinul țării lor în Europa Unită (Monica Macovei, Cristi Preda, Siegfried Mureșan).

O asemenea decizie i-ar lovi și pe ei, absolut nedrept. Dar cum, peste numai o lună, vor fi alegeri europarlamentare, în funcție de viitoarea structură a PE, se va face, cu siguranță ordine pentru eficientizarea instituțiilor europene.

Citește comentariul integral al lui Tudorel Urian pe platforma de dezbateri Marginalia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te