Tribunalul Constanța a amânat o zi decizia contestației privind interzicerea pelerinajelor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.11.2020 - 19:03
ÎPS Teodosie Foto: INQUAM Photos/ Lavinia Cioaca

"Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi trebuie să-i îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoia să-i apăr", a spus IPS Teodosie, înainte de a intra în sala de judecată.

SHARE

Arhiepiscopia Tomisului a cerut suspendarea hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ce interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.  

 Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, spune că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare şi la religie.

"Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi trebuie să-i îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoia să-i apăr.

Ca păstor îmi apăr turma cea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr, să li se dea voie să fie în biserică. Sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie.

Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim nişte exagerări, ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt, ca să putem să ne întâlnim datele credinţei noastre. Avem dreptul acesta şi prin Constituţie, şi prin Carta drepturilor omului, astfel încât trebuie să ni se pună nouă dreptul la libertate care ne-a fost îngrădit", a susținut IPS Teodosie, înainte de a intra în sala de judecată.

Tribunalul Constanţa a admis luni cererea Arhiepiscopiei Tomisului de preschimbare a termenului de judecată pentru 24 noiembrie, după ce iniţial fusese stabilită data de 4 decembrie, în procesul intentat cu privire la hotărârea CJSU ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.