Patru parlamentari social-democrați, trimiși în judecată în dosarul „Mită la PSD Arad”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.04.2020 - 20:13
Dorel Căprar, la perchezițiile DNA. Sursafoto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Trei deputați - Dorel Căprar, Florin Tripa, Luminița Jivan - și un senator, Ioan Chisăliță, de la PSD, au fost trimiși în judecată, în dosarul mitei la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP), potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

SHARE

Alături de ei, au fost trimiși în judecată mai mulți șefi de la DRDP Timișoara, cei mai mulți fiind acuzați de luare și dare de mită, trafic de influență și folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Foștii șefi ai PSD Arad sunt acuzați că ar fi luat mită pentru angajarea în funcție de controlor de trafic sau în funcții de conducere la DRDP Timișora, iar aceștia la rândul lor ar fi pretins taxă de protecție de la angajați sau fraudau concursurile de angajare.

DNA susține că șefii de la DRDP Timișoara ar fi cerut taxă de protecție controlorilor de trafic, între 100 și 500 de euro lunar, pentru a fi menținuți în funcții.

Citește și: Deputatul Tripa, lamentări după audierea la DNA: Sunt un om drept, care stă într-un apartament 

Unul dintre foștii șefi DRDP ar fi cerut sume negociate între 5.000 și 10.000 de euro de persoană pentru fraudarea concursului la ocuparea funcției de controlor de trafic.

Fostul lider PSD Arad, Căprar Dorel Gheorghe, ar fi pretins și acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5.000 de euro fiecare, pretinzând ca banii să fie remiși în mod direct la casieria organizației județene de partid.

„Separat de aceste sume lunare, persoanele cu funcții de conducere susținute în acele funcții de partid ar fi avut obligația de a plăti și alte sume de bani, raportat la necesitățile de moment și solicitările persoanelor cu funcții de conducere din partid, identificându-se o asemenea situație când inculpatul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins și primit suma de 4.500 de lei de la inculpații Horgea Cristian, Lucaciu Mircea și inculpatul Munteanu Bogdan (câte 1.500 lei fiecare) pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegații din Japonia”, mai susține DNA, citat de g4media.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.