Trei bărbați au vrut să-și „facă turmă” și au furat peste 200 de oi. Cum i-au prins polițiștii

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.05.2023 - 20:59
Oaie, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Pexels

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare, după ce au furat peste 270 de oi, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit sursei citate, poliţiştii Poliţiei Oraşului Bereşti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Bereşti şi a comunelor Măstăcani, Rădeşti, Jorăşti şi Bereşti Meria, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de furt calificat.

Trei bărbați au vrut să-și „facă turmă” și au furat peste 200 de oi

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 13 spre 14 mai, în baza unei înţelegeri prealabile, trei bărbaţi, cu vârstele de 36, 33 şi 43 de ani, primii doi din oraşul Bereşti, iar al treilea din comuna Rădeşti, s-au deplasat la o stână din extravilanul satului Bălăşeşti şi au furat 180 de ovine, oi şi miei.

Conform înţelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deţinătorul unei stâne amplasate pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2.000 de euro.

Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei.

Percheziţiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât şi la stânele deţinute de aceste persoane, fiind obţinute probe care să confirme comiterea furtului.

Citește și: Misterul peșterii din România din care mulți nu s-au mai întors. Se crede că e o poartă spre lumi

De asemenea, au fost puse în executare mai multe mandate de aducere.

În urma audierilor şi administrării materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei bărbaţi, urmând ca vineri să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Totodată, sunt desfăşurate activităţi în vederea depistării bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu şi se sustrage, la acest moment, cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 7 spre 8 mai, ar fi sustras 94 de ovine, 64 de oi şi 30 de miei, de la o altă stână, tot din extravilanul localităţii Bălăşeşti, prejudiciul cauzat fiind estimat la 50.000 de lei.

Cu privire la furtul celor 180 de oi, au fost recuperate 128, iar legat de furtul celor 94 de oi, au fost recuperate 40, toate acestea din diferite locaţii unde au avut loc percheziţiile.

Ovinele vor fi predate în cel mai scurt timp persoanelor vătămate. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te