Tragedia din Timișoara: 15 apeluri la Ambulanță din blocul în care au murit cei 3 oameni

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.11.2019 - 11:07
Foto Inquam Photos / Virgil Simonescu

Nu mai puțin de 15 apeluri au fost date de sâmbătă dimineață și până luni dimineață de locatari ai blocului din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, după ce o firmă a făcut dezinfecția și deratizarea.

SHARE

Primul deces a fost sâmbătă dimineață, iar ultimul - luni dimineață, abia atunci fiind făcută legătura între cazuri.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Timiș, ai UPU-SMURD, ai ISU, Poliției și Spitalului de Copii au prezentat luni seară filmul tragediei din blocul din Complexul Studențesc din Timișoara unde au murit un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă, după ce în imobil la sfârșitul săptămânii trecute au fost făcute dezinsecția și deratizarea.

Ei au explicat de ce în prima fază nu s-a făcut nicio legatură între cazuri. Primul copil care a murit a fost bebelușul de 10 zile, sâmbată. Cel de-al doilea copil și-a pierdut viața sâmbată seară, iar luni a murit mama acestuia, în vârstă de 29 de ani. Abia după decesul acesteia autoritățile au început să aibă suspiciuni.

De la blocul din Complexul Studențesc au existat 15 apeluri la 112, de sâmbătă dimineață și până luni dimineață, de-a lungul a 7 ture de la Ambulanță, a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, potrivit Timiș Online. El a spus că 8 dintre apeluri au fost date pentru aceleași două persoane - cei doi copii care au murit.

"S-a reproșat că am intervenit târziu. Ni se reproșează mai ales ziua de sâmbătă, dar noi am intervenit rapid. A fost un miracol că am descoperit astăzi la 10:00 (n.r. – luni dimineața) problema, când a murit acea femeie, mama unuia dintre copii. Copiii pentru care s-au solicitat serviciile ambulanței au prezentat simptomatologie diferită, iar specialiștii de la Spitalul Louis Țurcanu nu au ridicat problema intoxicației”, a susținut directorul Serviciului de Ambulanță, potrivit Hotnews.

Șeful Ambulanței susține că "în unele blocuri, mai sărace, suntem chemați de mai multe ori, deci nu ne miră acest lucru". Tot el a mai susținut că nu au existat suspiciuni și pentru că nu este neobișnuit ca Ambulanța să fie chemată de mai multe ori în același loc, "mai ales în blocurile de nefamiliști sau în zonele mai sărace".

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.