Toate școlile dintr-un sector din București, închise din cauza ploșnițelor. Au invadat și alte orașe

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.03.2024 - 19:52
Toate școlile dintr-un sector din București, închise din cauza ploșnițelor. Au invadat și alte orașe - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Bucureștiul a fost invadat de ploșnițe! Toate școlile dintr-un sector au fost închise. Alte două orașe au probleme grave.

SHARE

Ploșnițele încep să cotropească Bucureștiul. Sunt tot mai prezente în instituțiile publice și private, dar și în locuințele oamenilor.

Toate școlile dintr-un sector din București, închise din cauza ploșnițelor. Au invadat și alte orașe

De pildă, toate școlile din Sectorul 5 au fost închise luni ca să fie aerisite, după ce, la sfârșitul săptămânii, au avut loc dezinsecții pentru stârpirea acestor insecte.

În ultimele zile, 55 de școli și grădinițe din Sectorul 5 au trecut printr-un amplu proces de dezinsecție, după ce în două instituții de învățământ au fost găsite ploșnițe.

Citește și: VIDEO Bătălia greilor: Un tanc ucrainean spulberă trei tancuri rusești în câteva minute

Cei care se ocupă cu stârpirea insectelor confirmă că au foarte multe cereri din București, Timișoara și Arad, considerate "zone roșii".

Mihai Cîrstea, reprezentantul unei firme de deratizare și dezinsecție: ”Companii și persoane fizice, foarte multe. Nu numai în perioada aceasta, de vreo 3-4 ani, minim 3-4 pe zi, apeluri și minim una-două intervenții pe zi. Cum ar putea fi aduse în astfel de instituții, școli? De la marile companii de mobilier care nu fac dezinsecții ca la carte, poate să-l aducă și copilul de acasă, pe haine sau în ghiozdan".

Mulți au făcut sesizări și la DSP. În aceste cazuri, reprezentantii instituției merg la fața locului, însă de curățenie trebuie să se ocupe cei care au ploșnițe.

Ploșnițele trăiesc și doi ani fără să se hrănească

Din autobuz, avion sau din vacanțe - sunt doar câteva locuri din care putem lua cu ușurință ploșnițele care ajung în final în casele noastre.

Mirela Vîlcea, reprezentantul unui importator de insecticide: ”Ele se înmulțesc cel mai mult în saltele, așa că odată cu bagajul aducem și aceste ploșnițe, trebuie verificat înainte de a ne desface bagajul într o cameră de hotel, la încheieturile paturilor, la cusăturile saltelelor, apar niște puncte mici, negre, maronii.

Citește și: Când vor patrula polițiștii chinezi la granița României? Viktor Orban a bătut palma cu Xi Jinping

Ele pot migra și dintr-un apartament în altul și atunci degeaba facem dezinsecție, pentru că după ce facem acest proces, care e lung, se repetă de 3-4 ori, pot veni de la vecini, pe lângă geamuri, pe lângă uși, prin prize".

Aurelian Pintilescu, biolog: ”Ploșnița poate înțepa pe toată suprafața corpului cu mențiunea ca înțeapă repetat și atunci apar acele umflături, pișcături în linie sau în șir cumva”.

Aceste insecte pot trăi până la doi ani fără să se hrănească, iar într-un an depun între 300 și 500 de ouă, potrivit știrileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te