Tibi Ușeriu, scos din cursa Youkon Arctic cu elicopterul

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.02.2019 - 15:55
Tibi Useriu a câștigat de trei ori ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Ușeriu participa la ultramaratonul „Yukon Arctic” începând de duminică, dar a trebuit să abandoneze cursa luni seară, după ce a suferit degerături grave la degetele de la piciorul drept. Acesta a fost transportat la spital cu un elicopter.

SHARE

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Tășuleasa Social.

„Din păcate, acest telefon - așteptat cu sufletul la gură - ne-a adus vești foarte proaste: Tibi a suferit degetături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs și încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici. Mulțumim din suflet pentru susținere!”, reiese din textul mesajului.

Tibi Ușeriu s-a ales cu degerăturile după 20 de ore de mers încontinuu, pe jos, la temperaturi de -38 de grade Celsius, când a făcut o oprire la cel de-al doilea checkpoint. Sportivul a reuşit să parcurgă 90 de kilometri din totalul de 700, iar la cel de-al doilea checkpoint se afla pe locul 3.

Postarea este însoțită și de un clip audio în care este redată conversația telefonică dintre Tibi Ușeriu și fratele său, Alin.

Tibi Ușeriu: „M-am pus, m-am culcat și când m-am trezit m-o controlat ăștia și mi-or găsit degetele degerate. Acum cheamă un elicopter și mă duce în spital. Mi-o degerat piciorul drept, toate degetele. O zis că e drumul foarte rău și că nu are cum să mă ducă cu snow-mobilul și acuma vine elicopterul după mine. Deci m-o scos afară din cursă.”

Alin Ușeriu: „Nu-i grav, asta măcar zi-mi.”

Tibi Ușeriu: „Nu știu. Dacă or chemat elicopterul, habar n-am, nu știu cât îi de grav. O zis că trebuie neapărat să ajung în spital. Nu le mai simt. Îs albastre toate. Mi le-o pus în nu știu ce apă și o spus că trebuie să îmi facă niște infiltrații cu nu știu ce ca să le pună în circulație. Că mi-s albastre toate.”

Alin Ușeriu: „Cum s-a întâmplat asta?”

Tibi Ușeriu: „Eu mi-am schimbat ultima dată ciorapii, în ălălalt (punct de control), n-aveam nimica și am ajuns aicea, totul a fost normal și dimineața au zis că îmi controlează ăia picioarele, ala facem la toți. Și ale mele erau degerate. Nu am simțit nimic, nimic.”

Ultramatonistul Tibi Ușeriu a luat startul, duminică, la Yukon Arctic Ultra, un maraton desfășurat în condiții extreme în Canada. Românul a câștigat de trei ori ultramaratonul de la Cercul Polar, iar acum voia să alerge  700 de kilometri la temperaturi care pot ajunge chiar și la minus 50 de grade Celsius, pentru a promova cel mai nou proiect al asociației Tășuleasa Social,  drumul Via Transilvania. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te