Temperaturi de peste 50 de grade în vagoanele de călători. „Sistemul de climatizare nu va face față"

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.07.2022 - 14:45
Călătorii pot avea probleme de sănătate din cauza căldurii excesive/Foto: Inquam Photos/ George Călin

CFR Călători a avertizat marți, 19 iulie că în trenuri călătorii s-ar putea confrunta cu disconfort termic, iar instalaţiile de climatizare ar putea să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

SHARE

Temperaturile exterioare vor ajunge la peste 35 - 38 de grade, iar la nivelul şinei şi al vagonului, pot însemna şi peste 50 de grade Celsius.

„În contextul prognozelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie privind temperaturile ridicate şi disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic - funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Citește și: Virgil Popescu: „Vrem să construim încă două reactoare nucleare. Merg în SUA pentru finanțare”

Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 - 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali", se precizează într-un comunicat de presă al CFR Călători postat pe sit.

Compania feroviară susține că pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare, au fost dispuse măsuri suplimentare.

„În condiţiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi în vederea adaptării cât mai bine a capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens", se mai arată în comunicatul de pe site-ul CFR.

Citește și: Patrușev, succesorul lui Putin, a supraviețuit unei tentative de asasinat cu otravă

CFR amintește că biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 30 de zile, utilizând următoarele canale: online, de la automatele de vânzare bilete din gări; din aplicaţia mobilă "CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online"; direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR Călători; de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

De asemenea, compania recomandă pasagerilor, în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.