TAROM țintește un nou record pentru cel mai eficient zbor, la SkyTeam Sustainable Flight Challenge

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.05.2023 - 17:13
Cursă Tarom - Foto: Wallpaper Flare

Compania TAROM participă, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianța SkyTeam. Reprezentanții companiei declară că TAROM țintește să autodepășească recordul stabilit anul trecut pentru cea mai eficientă cursă mediu-curier.

SHARE

Cursa București-Madrid-București din data de 22 mai a fost dedicată de TAROM protejării și conservării Deltei Dunării, având în vedere că zborul a avut loc chiar de Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică. 

”Un consum eficient este cheia sustenabilității în aviație. Provocarea noastră este să eficientizăm și să inovăm o cursă mediu-curier prin acțiuni, unele simple, altele complexe care, adunate, să genereze un efect pozitiv asupra mediului.

Recordul stabilit de TAROM acum un an se datorează profesioniștilor noștri, din toate departamentele, care au demonstrat că se poate să efectuezi o cursă în condiții maxime de eficiență, siguranță dar și cu emisii reduse de CO2 în atmosferă. Ne propunem să repetăm performanța și anul acesta”, a declarat Dragoș Preda, manager eficientizare consum combustibil, în cadrul TAROM. 

Citește și: Directorul portului Constanța atacă operatorii portuari privați. Miza: profituri de milioane de euro

Provocarea SkyTeam Sustainable Flight Challenge adună 22 dintre cele mai importante companii de transport aerian din lume în jurul scopului de a demonstra, într-un mod inovativ, că impactul ecologic al întregii industrii de transport aerian poate fi redus, iar astfel întreaga industrie își poate optimiza activitatea operațională pentru a reduce la minim amprenta pe care o lasă asupra mediului.

Printre altele, provocarea se concentrează pe diminuarea consumului de combustibil și în consecință a emisiilor de carbon în atmosferă. 

Cursa sustenabilă TAROM București-Madrid-Otopeni, operată cu o aeronavă Boeing 737-800, a însemnat o economie la combustibil de aproximativ 800 de kg.

În esență, economia de combustibil atrage după sine o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone.  

TAROM a fost desemnată câștigător la trei categorii distincte în ediția anterioară a competiției.

Citește și: Guvernul, fără bani pentru ajutoarele de stat destinate investițiilor cu impact major în economie

„Compania aeriană cu cele mai scăzute emisii de CO2 pe distanță medie", „Compania aeriană cu cel mai bun management al deșeurilor" și „Compania aeriană cu cea mai bună implicare a angajaților" în Provocarea Zborului Sustenabil.

Anul acesta, compania a cerut sprijinul pasagerilor pentru a eficientiza la maxim zborul sustenabil.

Prin mesaje tip ”push notification” pasagerii au fost anunțați că vor zbura pe o cursă sustenabilă și au fost rugați să își verifice cu atenție bagajele pentru a se încadra în limitele de greutate și, dacă este posibil, să lase acasă orice obiect de care nu ar avea nevoie în călătorie. 

Prin acest tip de comunicare, deschisă și directă cu pasagerii, compania țintește să crească gradul de conștientizare publică asupra faptului că orice kg în minus la bagaje are un impact pozitiv asupra mediului. 

Provocarea Zborului Sustenabil, organizată de SkyTeam, a continuat pentru TAROM cu un zbor scurt-curier București – Budapesta și retur în data de 28 mai. 

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te