Structurile MAI continuă în forță lupta cu drogurile. Predoiu: Sunt arestări în rândul rețelelor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.09.2023 - 12:37
Structurile MAI, în lupta cu traficanții de droguri Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea (imagine cu rol ilustrativ)
Cătălin Predoiu, ministrul MAI Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Sunt operațiuni de amploare la nivel național. Toate structurile MAI, împreună cu DIICOT au făcut sute de percheziții în ultimele zile. Sume impresioante e bani, arme, mașini șcumpe și diverse cantități de droguri de risc și mare risc.

SHARE

Combaterea traficului și a consumului de droguri, ca prioritate zero a MAI, a dus la acțiuni ample împotriva rețelelor organizate pe teritoriul României.

Ultimele rețineri confirmă necesitatea Planului național de acțiune privind siguranța școlară, lansat la inițiativa lui Cătălin Predoiu, care a antrenat în lupta cu drogurile mai multe ministere și instituții cu responsabilități în domeniu. 

Structurile MAI continuă în forță lupta cu drogurile. Predoiu: Sunt arestări în rândul rețelelor

Conform surselor judiciare, doi profesori din Buzău au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT au făcut 26 de percheziții în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, în urma cărora un profesor de economie și un psihopedagog, capii rețelei de trafic, au fost reținuți, alături de alte șase persoane, iar cinci indivizi implicați în dosar au fost plasați sub control judiciar.

Aceștia se adaugă altor aproximativ 90 de persoane reținute doar în ultimele zile pentru trafic de droguri, conform unui comunicat DIICOT.

Citește și: Doi profesori și alte 6 persoane, arestate preventiv pentru trafic de droguri. Cartelul destructurat

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate 744 de doze de canabis, 3,8 kilograme canabis, 21 de plante canabis, 1,2 kilograme rezină de canabis şi peste un kilogram de alte fragmente vegetale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate cantităţile de peste 3,3 kilograme de diverse tipuri de droguri, 68 de grame cocaină, 10 grame heroină”, precizează DIICOT.

Conform ministrului Predoiu, acțiunile lansate de Poliția Română în lunile iunie și iulie au ajuns la maturitate procedurală în ultimele săptămâni. Operațiunile Hidra, Himera, Meduza 1 și Meduza 2, precum și multe alte tipuri de anchete au dus la rețineri și arestări în rândul unor rețele de trafic de droguri de diverse tipuri.

Din datele Poliției, în acest an au fost desfășurate 540 de acțiuni operative și 1.663 de percheziții domiciliare, fiind destructurate 37 de grupuri infracționale, 16 dintre aceste în perioada iunie – august 2023. Au fost reținute 843 de persoane, arestate preventiv 712 persoane și arestate la domiciliu 42 de persoane, iar 1.241 de persoane au fost trimise în judecată. 

Citește și: VIDEO Ce a capturat Poliția și DIICOT în ”Ziua Z” : Arme de foc, mașini de lux, droguri și bani

Au fost scoase de pe piață̆ 570 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, peste 3 tone de precursori, peste 1.500.000 de comprimate și peste 630 de kilograme de masă verde.

Prevenirea consumului de droguri joacă, de asemenea un rol crucial. Prin intermediul Agenției Naționale Antidrog, s-au făcut 5.884 de activități preventive în mediul școlar preuniversitar (aproape 170.000 de beneficiari), 64 de activități preventive în mediul școlar universitar (peste 2.300 de beneficiari), 2.409 activități preventive în comunitate (aproximativ 216.000 de beneficiari) și 612 activități preventive în familie (cu peste 9.700 de beneficiari)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te