STENOGRAME Sindicaliștii Metrorex apropiați de Rădoi au vorbit să-l omoare pe fostul ministru Drulă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.05.2022 - 12:32
Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a încurcat planurile sindicaliștilor/Foto: Facebook

Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi de liderul Ion Rădoi, au discutat în martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre mai multe „idei" pentru a rezolva conflictul cu fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. S-a discutat chiar despre eliminarea fizică a acestuia.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Extrase din rechizitoriul prin care Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2022, pentru folosirea influenţei şi şantaj, arată modul în care oamenii liderului de sindicat se gândeau să rezolve relaţia tensionată cu Drulă, în contextul protestelor declanşate de sindicalişti în martie 2021, scrie Agerpres.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost identificate pe grupul de socializare WhatsApp al salariaţilor Metrorex, din care făcea parte şi Iulian Popescu, lider tineret la USLM şi persoană de încredere a lui Ion Rădoi, mai multe mesaje legate de nemulţumirile salariaţilor şi modul de rezolvare a acestora.

Citește și: Cum folosea Ion Rădoi forța sindicala împotriva lui Drulă: „Băi, Ministru Rangă, pleacă acasă!”

Unul dintre mesaje a fost transmis de Cozonac Cristian, cu referire la situaţia fostului director al Metrorex Ştefan Paraschiv şi a ministrului Cătălin Drulă.

Conform rechizitoriului, în cadrul acestui grup au fost vehiculate mai multe „idei” pentru a pune capăt nemulţumirilor, una dintre ele, vehiculată de Cozonac Cristian, fiind de „a pune preţ” pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor racheţi ucraineni, „ceva de calitate”, care să fie plătiţi în urma donaţiilor celor 5.000 de angajaţi – fiecare câte 1.000 de lei, urmând a fi strânsă suma de un milion euro: „hai pe ei”…”cât dreaq costă nişte racheţi d-ăia ucraineni” (…) „hai naiba să punem preţ pe capetele lor” (…) „5.000 de angajaţi dacă donează fiecare 1.000 lei” (…) facem vreun milion de euro şi luăm ceva de calitate” (…) „punem preţ pe 2 capete (…) Drulă şi directorul (…) şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace” (…) „păi altfel nu se mai poate, ajungem la disperare”.

O altă idee vehiculată de un angajat Metrorex (NicuMTX) era aceea a „opririi din circulaţie a trenurilor de către mecanicii de tren, ca semn de protest pentru că li se taie salariile, a unei greve spontane pentru a nu fi acuzat sindicatul, mecanicii neputând fi daţi afară ca urmare a protestului deoarece „nu ai pe cine să angajezi în loc”.

Citește și: Cine este Ion Rădoi, sindicalistul pesedist care blochează Capitala

Popescu Iulian, lider la tineret USLM, le-a dat asigurări pentru cea de a doua idee, urmând să forţeze o grevă sau protest: „dacă se dă semnalul o să forţăm ceva”:

Popescu: câţi mecanici sunt dispuşi să facă asta, Nicule?

Nicu MTX: sunt 2-3 celorlalţi le este frică

Popescu: mâine vorbiţi între voi şi opriţi trenurile dacă aveţi sânge în instalaţie

Nicu MTX: la mecanici cam întotdeauna a fost problema asta.

Popescu: Mda, dacă se dă semnalul o să forţăm ceva”.

La data de 24 martie 2021, pe acelaşi grup de comunicare, Cozonac Cristian a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă şi la directorul general Ştefan Paraschiv: „dacă şi dă afară şi taie şi din bani (…) trebuie să îi omorâm (…) la propriu”, Popescu Iulian avertizându-l să nu mai spună aşa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheaţi.

Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenţei şi şantaj. Dosarul are ca obiect investigarea modului în care Rădoi şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea de lider sindical pentru a obţine foloase necuvenite din exploatarea şi administrarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te