Șoferii vitezomani, ”vânați” de Crăciun cu 300 de radare. Mii de polițiști, în stradă de sărbători

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.12.2023 - 14:12
Polițiștii îi vor amenda pe vitezomani Foto: Freepik.com- rol ilustrativ

Ministerul de Interne atrage atenția că nu vor fi iertate faptele ilegale în perioada sărbătorilor. Astfel, polițiștii scot pe străzi aproximativ 300 de radare.

SHARE

Ministerul de Interne a informat joi că aproximativ 300 de radare vor fi pe străzi în minivacanța de Crăciun. Însă nu este tot. Câteva mii de polițiști rutieri și de ordine publică vor fi în dispozitiv de sărbători. 

Șoferii vitezomani, ”vânați” de Crăciun cu 300 de radare. Mii de polițiști, în stradă de sărbători

Astfel, Ministerul de Interne a anunțat că polițiștii rutieri vor fi în stradă în special în punctele cu risc crescut de producere a unor accidente și trafic intens

”În conformitate cu Planul General de măsuri, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pentru a preveni producerea unor evenimente grave și pentru a asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni, peste

 23.000 de angajați ai MAI, în majoritate polițiști, jandarmi, pompieri, salvatori SMURD și polițiști de frontieră, vor fi de serviciu în fiecare zi pe timpul minivacanței.

Citește și: FOTO „Sărbătoare” pentru șoferi, la final de an. 113 km, pe autostradă, de la Târgu-Mureș la Cluj

Una dintre prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne pentru aceste zile este asigurarea unui trafic fluent și în siguranță. 

Începând de mâine, când cei mai mulți români care au decis să petreacă Sărbătorile departe de casă, vor pleca la drum, dispozitive complexe de polițiști vor fi mobilizate pe cele mai solicitate artere rutiere.

Poliția va transmite periodic recomandări pentru participanții la trafic, informări cu privire la starea drumurilor și eventualele rute ocolitoare. 

Pe timpul minivacanței, zilnic, aproximativ 1.400 de polițiști rutieri vor fi în stradă în special în punctele cu risc crescut de producere a unor accidente și la orele cu trafic intens. 

Pentru descurajarea șoferilor care, în ciuda pericolului, vor fi tentați să apese prea mult pedala de accelerație, atragem atenția că echipajele de poliție rutieră vor acționa zilnic cu aproximativ 300 de aparate radar”, a transmis Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Interne.

Citește și: De la ce distanță te ia radarul. Câte aparate tip pistol vor fi folosite pe drumurile României

Reprezentantul MAI a mai precizat că polițiștii vor organiza acțiuni în trafic pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. 

”Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să nu pornească la drum înainte de a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă sau dacă nu au autovehiculul echipat corespunzător, mai ales în zonele pentru care meteorologii au emis avertizări de Cod Galben și Portocaliu.

Pentru siguranța deplasării, recomandăm șoferilor să evite călătoriile pe timp de noapte, de viscol sau ninsoare puternică.

Nu forțați intrarea pe drumuri închise sau cu restricții ori pe care este evident că deplasarea se va face cu dificultate și vă puteți pune în pericol”, a mai spus Monica Dajbog. 

De asemenea, pe perioada minivacanței, aproape 14.300 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați în fiecare zi pentru a descuraja comportamentele antisociale și pentru a preveni și combate infracțiunile grave.

Patrulele de ordine publică vor fi prezente mai ales în locurile aglomerate, precum stațiunile turistice și spațiile unde se vor organiza evenimente publice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te