Sibiu: Medicii fac apel la populaţie să doneze măşti, halate și mănuşi

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.03.2020 - 14:02

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu face apel la populaţie să doneze măşti, halate, mănuşi, viziere, chiar şi bani cu care să fie cumpărate echipamente şi materiale sanitare, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, Agerpres.

SHARE

"Lansăm un apel către societate, cerând sprijinul cu privire la achiziţionarea unor echipamente şi materiale sanitare care să ne ajute să protejăm personalul medical al spitalului nostru. Astăzi vă spunem: Ajutaţi-ne să putem avea grijă de plămânii dumneavoastră în continuare! Coronavirusul impune echipamente de unică folosinţă (măşti, halate, mănuşi, viziere etc.) la fiecare contact cu pacientul suspect sau infectat, iar în această perioadă de criză a resurselor la nivel mondial, preţurile au crescut de zeci de ori faţă de momentul de dinaintea izbucnirii pandemiei", se arată în comunicatul de presă al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Potrivit sursei citate, "spitalele de pneumoftiziologie din ţară sunt prevăzute să preia pacienţii cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecţioase vor fi depăşite de numărul de pacienţi internaţi şi izolaţi. Prin urmare, ne dorim să fim cât mai bine pregătiţi să luptăm pentru salvarea vieţilor pacienţilor care dezvoltă complicaţii provocate de coronavirus. În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanenţă expuşi pericolului de a fi infectaţi cu COVID-19".

Sibienii sunt rugaţi să facă donaţii şi în bani, dacă nu au echipamente de protecţie.

"Cei dintre dumneavoastră care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de noi prin donaţii către asociaţia spitalului (Asociaţia Pneumologia - Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania - tel. 0269210979, [email protected]), constând în bani sau echipamente de protecţie sau prin completarea formularului 230. Precizăm că orice salariat poate direcţiona 3,5% din impozitul pe venit (...). http://spital-tbc.ro/reusim-impreuna/", se mai arată în comunicat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -