Șeful Poliției de Frontieră a demisionat pe fondul haosului din Vama Nădlac

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.05.2020 - 17:31
sursă: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Șeful Poliției Române de Frontieră, chestorul general de poliție Ioan Buda, a demisionat din funcție, „din motive personale”. Demisia are loc pe fondul haosului de la Vama Nădlac, unde mii de oameni au stat ore în șir la cozi, iar în weekend au intrat în conflict cu jandarmii.

SHARE

Poliția de Frontieră a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că în cursul acestei zile, Ioan Buda a demisionat din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române.

„La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”, a transmis Poliția de Frontieră.

Demisia are loc pe fondul scandalului de la frontiera cu Ungaria, unde din 15 mai, de la ridicarea stării de urgență, au fost zilnic cozi kilometrice, mii de oameni așteptând ore în șir pentru a putea intra în țară.

Ioan Buda a condus Poliția de Frontieră în perioada 2010-2015, apoi a fost secretar de stat în Ministerul de Interne, timp de aproape un an. La sfârșitul anului 2016, el a revenit la conducerea Poliției de Frontieră. În iunie 2018, a fost numit de Carmen Dan, ministrul de Interne la acea vreme, la conducerea Poliției Române.

În august 2019, Buda a fost demis de la conducerea Poliției Române, în contextul crimelor de la Caracal. De la acea dată, el a revenit la conducerea Poliției de Frontieră.

 

Chestorul principal de poliţie Liviu Bute va ocupa funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, după demisia din funcţie a lui Ioan Buda.

„Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", a informat, joi, Biroul de presă al MAI.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.