Șeful Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula în toamnă: Vom vedea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.07.2020 - 18:09
Șeful Metrorex, Gabriel Mocanu. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Șeful Metrorex, Gabriel Mocanu, a acuzat jurnaliștii că întreabă mereu beneficiarul când va fi gata metroul din Drumul Taberei, în loc să întrebe constructorul. „Vom vedea” a fost răspunsul acestuia privind circulația metroului din septembrie.

SHARE

Întrebat dacă va circula metroul în luna septembrie, Mocanu a răspuns: „Vom vedea".

La întrebarea dacă ne aşteptăm ca în luna luna octombrie să se întâmple acest lucru, şeful Metrorex a spus: „Eu nu mă aştept la nimic. Eu mă aştept ca fiecare să-şi facă treaba şi asta le-am spus ieri constructorilor - că au un contract pe care nu i-a obligat nimeni să-l semneze. Ba, dimpotrivă, unii dintre ei chiar au mers în instanţă la momentul respectiv ca să câştige acest contract".

Chestionat de asemenea cu privire la cine răspunde dacă metroul din Drumul Taberei nu circulă nici în luna septembrie, Gabriel Mocanu a replicat: „Ca de fiecare dată, directorul general", potrivit Agerpres. 

Totodată, șeful Metrorex i-a mai acuzat pe jurnaliști că îi pun întrebări beneficiarului despre metrou, în loc să-l întrebe pe constructor: „Întotdeauna dumneavoastră (jurnaliştii - n. r.) întrebaţi beneficiarul, dar constructorul nu ştiu dacă a fost întrebat. Noi l-am întrebat. Ieri am avut la ora 10:30 şi o întâlnire de comandament chiar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, şi am solicitat până luni să ne pună la dispoziţie graficul pentru probele de punere în funcţiune. Aceste probe constau atât în verificări tehnice punctuale pe fiecare instalaţie, cât şi în probele tehnologice raportat la circulaţia efectivă a trenurilor de metrou. Au acest termen până luni să ne pună la dispoziţie aceste grafice şi reprezentanţii din contractul de structură şi cei din contractul de finisaje şi cei din contractul de automatizare a traficului. În momentul în care probele tehnologice cu trenurile de metrou sunt validate şi sunt în regulă, poate pleca primul tren, coroborat cu probele aferente sistemului de siguranţă pe detecţie incendiu, stingere incendiu, efracţie".

Până luni, constructorii implicaţi în proiectul Magistralei de metrou Drumul Taberei au termen până luni să pună la dispoziţia Metrorex graficul pentru probele de punere în funcţiune cu călători. Directorul general a mai spus că joi au început săpăturile la puţul de la staţia Parc Drumul Taberei.

"De trei săptămâni de când am fost numit în funcţia de director, eu am fost la două zile în şantier. Azi noapte, la ora 23:00, eu eram la puţ şi se lucra. De ieri a început să se sape la vestitul puţ de la Parc Drumul Taberei, de la acea centrală de ventilaţie. S-a început să se spargă să se facă legătura cu tunelele de circulaţie", a spus acesta.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu a mai avansat niciun termen pentru darea în exploatare cu călători a magistralei M5 şi a spus că acesta va fi stabilit de specialişti.

La câteva zile după vizita ministrului Transporturilor şi a premierului la Magistrala M5, Consiliul de Administraţie al Metrorex îl numea pe Gabriel Mocanu în funcţia de director general interimar, după ce Mariana Miclăuş, cea care ocupase această poziţie din noiembrie anul trecut, şi-a dat demisia.

Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, de pe Magistrala 5 de metrou, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 - 2013, POIM 2014 - 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te