Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.10.2022 - 08:51
Interlopul Frumușelu, șeful clanului Spaniolu, a fugit borseta cu 18.000 de lei a afaceristului Tocia Foto: Ziua de Constanta
Interlopul Frumușelu, șeful clanului Spaniolu, a fugit borseta cu 18.000 de lei a afaceristului Tocia Foto: replicaonline.ro

Interlopul Petrică Tomescu, zis Frumușelu, șeful clanului Spaniolu, a fost arestat după ce, împreună cu un complice, i-a furat borseta cu 18.000 de lei, de la om de afaceri, și a încercat să-i fure și borseta prietenului acestuia.

SHARE

Petrică Tomescu, membru al clanului ”Spaniolul”, ajuns, din nou, în spatele gratiilor, după ce i-a sustras omului de afaceri Stelian  Tocia borseta cu 18.000 de lei, și complicele său, Gheorghe Moraru, au contestat măsura arestului preventiv. Magistrații vor analiza cererile pe 5 octombrie.

Tomescu a fost arestat ca urmare a cercetărilor într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat 2 bărbați, de 48, respectiv 50 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Citește și: VIDEO Interlopul de TikTok Fane Văncică a trezit un bloc întreg pentru că era live și zbiera

Astfel, la data de 20 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați, prin plângere, de către doi bărbați, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în timp ce se aflau într-o zonă din orașul Ovidiu, ar fi fost agresați fizic de alți doi bărbați, unuia fiindu-i sustrasă o sumă de bani dintr-o borsetă, iar celuilalt încercând să îi sustragă o altă borsetă, fără a reuși. Una din victime este, așa cum a relatat Replica recent, Stelian Tocia.

La data de 30 septembrie a.c, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară.
În urma administrării probatoriului în cauză, cei doi au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
La data de 1 octombrie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive, propunere ce a fost admisă, conform Replicaonline.
 

Dat în urmărire, și-a bătut un fost partener cu ranga

În 2012, Petrică Tomescu, cunoscut sub porecla de "Frumuşelul" din clanul "Spaniolu" a ajuns în arestul IPJ Constanţa.

El era căutat de autorităţile române pentru a pune în executare un mandat de executare, după ce a fost condamnat de judecători, în 2 dosare mai vechi, la 2 ani de închisoare cu executare, pentru lipsire de libertate, şi 8 ani de închisoare pentru tentativă la omor. Numai că, pentru a se sustrage executării celor două pedepse, Tomescu a fugit în Africa de Sud, motiv pentru care nu a putut fi încarcerat.

Însăacesta a făcut o gafă care l-a trimis exact în spatele porţilor închise. Aflat pe strada Ştefan cel Mare, "Frumuşelul" a vrut să dea o lecţie unui fost partener de afaceri, Doru Aita, care îi datora o sumă de bani. Astfel, înarmat cu o bâtă, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în cap şi la picioare. Aita s-a adresat poliţiştilor, depunând plângere împotriva fostului partener de afaceri. Oamenii legii l-au şi săltat şi l-au dus la audieri, moment în care Tomescu a recunoscut fapta, motivându-se tocmai prin prisma datoriilor pe care Aita le avea la el. Astfel, Tomescu a fost încarcerat, punându-se în aplicare şi mandatele de executare a celor 2 pedepse, însumate la 10 ani de detenţie.

A câștigat la CEDO

În dosarul  „Oprea și alții vs România“, Curtea Europeană a Drepturilor a obligat statul român la plata sumei de 161.700 euro, cu titlu de daune morale. Acestei valori i se adaugă  alți  2.450 euro reprezentând cheltuieli de judecată. Sumele vor fi primite de mai multre persoane care au contestat condițiile inumane și degradante de detenție din penitenciarele din România.

Printre cei despăgubiți se numără și interlopul  Petrică Tomescu, membru al clanului Spaniolul, individ cu renume din cauza modului violent în care iși regla conturile cu membrii altor clanuiri, dar și cu ai lui amici de gașcă infacțională.  Interlopul  a șocat constănțenii prin modul în care l-a atacat cu ranga în cap pe Doru Aita, partener de afaceri necurate,  precum și prin maniera în care  l-a snopit în bătaie pe Cristian Gheorghiu, zis „Cristel”, membru al grupării rivale „Fraţii”, ca să nu mai amintim de răpirea și sechestrarea lui Ionel Doru Ilie. Cert este că Tomescu a fost condamnat și și-a executat pedepsele în închisorile patriei. Țară pe care a reclamat-o   pentru condițiile din penitenciar și de pe  urma căreia se va alege cu 4400 de euro. De precizat că interlopul a avut o listă lungă de plîngeri față de condițiile  din pușcăriile mioritice, pe ea aflându-se: supraaglomerarea, căldura prea mare , dar și  spațiul din curtea închisorii care era  prea, calitatea alimentelor, ploșnițele și gândacii de bucătărie, saltelele uzate, paturile suprapuse și nesigure, etc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te