Șefa Institutului Național de Sănătate Publică, în incompatibilitate. Angajată și la DSP Teleorman

DE Andrei Mocanu | 16.06.2020 - 15:26

Simona Pârvu a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), care a constatat că a fost simultan șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat și angajată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Teleorman.

SHARE

Simona Pârvu a deţinut şi exercitat simultan funcţia de şef serviciu la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii şi a avut și calitatea de angajat la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, fiind manager în cadrul Proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern”, încasând un venit net în sumă de 20.110 lei, precizează ANI într-un comunicat.

Aceasta a încălcat astfel legea care stabilește că funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice.

Simona Pârvu este directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) din noiembrie 2019.

Conform CV-ului postat pe site-ul INSP, citat de G4Media, a fost șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat în perioada 1.02.2016 – 18.03.2019. Totodată, potrivit site-ului DSP Teleorman, Simona Pârvu a fost admisă în ianuarie 2018 expert în cadrul proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!” Cod My SMIS 106519.

ANI amintește că, potrivit legii, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (…)”.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai prevede legea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.