Se ieftinește convorbirea telefonică pe fix și mobil, de la 1 iulie

DE Edi Neagu | 30.06.2021 - 11:49
Prețuri mai mici, de joi. FOTO: Pexels.com

Tariful pentru o convorbire telefonică pe fix scade la 0,078 de eurocenți. De asemenea, pentru apelul mobil, tariful va fi de 0,7 eurocenți pe minut.

SHARE

Tarifele pentru apelurile fixe vor scădea la 0,078 eurocenţi/minut iar cele pentru apelurile mobile se vor reduce la 0,7 eurocenţi/minut, începând cu data de 1 iulie, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat de presă.

Această măsură se aplică conform prevederilor Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene, ce stabileşte tarifele maxime de terminare care vor putea fi aplicate de operatori.

CITEȘTE ȘI: Coincidență? Politicieni și posturi TV cer, la unison, ieșirea României din UE

Regulamentul Comisiei Europene este obligatoriu şi se aplică direct, fără a necesita transpunere în legislaţia naţională.

Potrivit sursei citate, începând de la 1 iulie, tariful de terminare a apelurilor mobile va fi cu aproape 8% mai mic faţă de cel practicat până în prezent şi va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand câștigă în instanță: desființarea a trei structuri ale Sectorului 1, legală

Astfel, Regulamentul Comisiei Europene stabileşte şi tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica şi în România: 0,55 eurocenţi/minut (în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022), 0,4 eurocenţi/minut (în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023) şi 0,2 eurocenţi/minut (de la 1 ianuarie 2024).

În ceea ce priveşte apelurile fixe, tariful maxim va fi cu aproximativ 20% mai mic în comparaţie cu situaţia de la ora actuală. Acelaşi Regulament european prevede o nouă scădere a tarifului maxim pentru terminarea apelurilor fixe de la 1 ianuarie 2022, când se va ajunge la 0,07 eurocenţi/minut.

Tariful de terminare reprezintă preţul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în reţeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul, precizează ANCOM citat de Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.