Clotilde Armand câștigă în instanță: desființarea a trei structuri ale Sectorului 1, legală

DE Valentin Mirică | Actualizat: 29.06.2021 - 21:59

Clotilde Armand câștigă în instanță: desființarea a trei structuri ale Sectorului 1, Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural, a fost legală.

SHARE

În decembrie 2020, Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural, structuri aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, au fost desființate, iar atribuțiile au fost preluate de aparatul de specialitate al primarului.

Citește și: Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia: Nu e uman

„Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moștenire fosta administrație. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituției în incapacitate de plată și la imposibilitatea susținerii salariilor angajaților, a plății utilităților sau a cheltuielilor cu asistența socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcțiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depășirea crizei financiare. Mulțumesc consilierilor locali pentru votul de astăzi și pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovadă. Au demonstrat tuturor că au înțeles gravitatea situației în care se află bugetul local și că interesul public ne cerea să luăm astfel de măsuri urgente”, a explicat ea, în decembrie 2020.

CITEȘTE ȘI: Legăturile periculoase ale Anei Maria Prodan cu Cordunenii și Cămătarii. Reghe are de ce să se teamă

Acum, Clotilde Armand a scris pe Facebok că justiția a anulat decizia prin care era suspendată hotărârea de Consiliu Local prin care au fost desființate trei structuri.

Citește și: Fugarul Anaser Duduianu, executat pentru că nu și-a plătit telefonul

“Justiția mi-a dat astăzi dreptate și a anulat decizia prin care era suspendată hotărârea de Consiliu Local prin care au fost desființate trei structuri. Prin intermediul acestor structuri fosta administrație dădea contracte cu dedicație unor firme de partid: Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural. Toate aceste 3 structuri aveau un buget total de aproximativ 200 milioane lei și până într-o 100 de angajați. Sentința este definitivă“, a arătat primarul Sectorului 1. 

Citește și: Surpriza nemților când au oprit o româncă: avea 148 de mandate de arestare și un prieten urmărit

Ea a arătat că atacul în instanță a venit din partea unui sindicalist prieten cu fostul primar, Dan Tudorache. 

 

“Cel care a contestat reorganizarea instanță este un sindicalist al ADP apropiat de deputatul diamant. Acest sindicat a fost creat să se opune reformelor din primărie. Decizia inițială de suspendare a fost folosită de actori politici și. Consiliul local al Sectorului 1 pentru a întârzia votarea bugetului pe 2021“, a afirmat Armand. 

CITEȘTE ȘI: Află ce notă ai luat la proba de limba română de la bacalaureat înainte de afișarea rezultatelor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te