Rușii care vin din România nu mai au voie cu mașinile în Bulgaria. Cum s-a luat această decizie

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.10.2023 - 08:32
Rușii care vin din România nu mai au voie cu mașinile în Bulgaria - Foto: Facebook / Politia Frontiera

Rușii care vin din România, dar și din alte state vecine nu vor mai putea intra cu mașina în Bulgaria potrivit unei interdicții impuse săptămâna aceasta.

SHARE

Cetățenii ruși care vor să treacă în Bulgaria, inclusiv din România, nu mai au voie în Bulgaria, potrivit unei directe de la Sofia care se aplică, deja, în mai multe state.

Citește și: Se vrea desființarea granițelor pentru crearea unui Mini Schengen cu România, Bulgaria și Grecia

"Am lucrat de joi până ieri foarte activ. Sunt sigur că până la sfârșitul zilei va începe să funcționeze pe teritoriul Bulgariei interdicția de intrare a mașinilor rusești pe teritoriul Bulgariei, și aș vrea să remarc că pentru camioane este în vigoare de câteva luni", a declarat directorul Poliției de Frontieră, comisarul-șef Anton Zlatanov, în emisiunea "Ziua începe" de la BNT.

Citește și: Cum speră Bulgaria să intre în Schengen în decembrie? România a ales un război deschis cu Austria

Rușii care vin din România nu mai au voie cu mașinile în Bulgaria 

Interdicția a fost introdusă de CE la 11 septembrie, iar sâmbătă deputatul DPS Delyan Peevski a cerut guvernului să o introducă imediat. Ea este deja în vigoare în Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Finlanda și, începând de astăzi, în Norvegia. 

Citește și: România și Bulgaria vor construi al treilea pod peste Dunăre, la Giurgiu-Ruse. 2026, termenul final

Interdicția nu afectează doar mașinile, ci și mărfurile. Zlatanov nu a putut preciza câte mașini rusești intră în țară pe lună, dar a spus că nu sunt multe.

Legat de intrarea în Schengen, șeful poliție de frontieră a spus:

"Există o serie de întâlniri între Bulgaria și Austria. Săptămâna trecută, ministrul de externe a fost la Viena, am călătorit și eu, apoi ministrul adjunct de interne, iar premierul urmează să meargă pe 4 octombrie. Trebuie să le împărțim în politice și profesionale.

Progrese la graniță

Vizita mea a fost în întregime profesională și am prezentat punctul nostru de vedere cu privire la cât de pregătiți suntem. Suntem 100% pregătiți din punct de vedere profesional, ca aspect profesional. Nu avem diferențe cu colegii noștri din Austria. Decizia va fi, evident, în întregime politică", a spus Zlatanov.

"Pe toate aspectele profesionale, am făcut progrese, iar decizia va fi politică și bănuiesc că se datorează unor probleme de politică internă. Suntem pregătiți să intrăm pe deplin, ca și Poliția de Frontieră, Vama etc. Am trecut toate controalele și în ultimul an. Totul este în regulă", a adăugat Zlatanov.

"Anul acesta avem o presiune record a migranților. Există o creștere de 50% față de anul trecut, pe baza primelor nouă luni. În lunile de vară ajungeam la 1.500 de persoane care nu aveau voie să intre peste noapte. În acest moment sunt aproximativ 500 de inadmisibili pe zi datorită măsurilor înăsprite și a bunei coordonări cu colegii noștri turci. Acesta este un număr foarte mare de persoane", a adăugat directorul Poliției de Frontieră. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te