Românul care spiona militarii români și ai NATO pentru Rusia, fanul înfocat al lui Cozmin Gușă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2024 - 15:44
Alexandru Piscan a fost arestat pentru trădare. Spiona pentru ruși - Foto: captură gandul.info (rol ilustrativ)

Românul care a fost arestat pentru trădare, după ce a dat rușilor informații și poze despre obiectivele militare din România, filmând inclusiv convoaiele militare voia să intre în politică. El candida pentru funcția de primar al Ploieștiului. Ancheta a fost instrumentată de SRI.

SHARE

Alexandru Dorin Piscan, anchetat de DIICOT pentru trădare, ar fi vrut să intre în politică. El anunțase pe pagina sa de Facebook intenția de a candida la Primăria Ploiești. 

Anunțul îl făcuse încă din 22 martie. DIICOT a descoperit că furniza informații unor diplomați din Ambasada Rusiei la București. 

Românul care spiona Armata Română pentru Putin, fanul lui Cozmin Gușă

UPDATE. Alexandru Piscan este un simpatizant înfocat al lui Cozmin Gușă- care și-a anunțat candidatura la președenția României la alegerile din septembrie.

 Pe pagina lui de Facebook, acesta distribuie toate știrile despre Gușă, emisiunile radio, editorialele și emsiunile tv.

Cozmin Gușă, de profesie fizician, geopolitician, consultant politic, jurnalist și președinte al Federației Române de Judo. 

Conform informațiilor fiscale consultate de Newsweek Romania, Gușă a câștigat în 2023 venituri salariale brute de 175.000 lei. 

Din acești bani, suma de 137.843 lei (aproximativ 11.000 de lei pe lună) vine de la firma Angus Equity SRL, deținută de o altă companie care are licența radioului Gold FM unde Gușă apare zilnic pe post de analist politic.

Un salariu minim brut pe economie, 3.100 lei pe lună, a mai încasat de la Globalcom Group SRL, o companie pe care o deține în totalitate.

În total, Gușă a câștigat lunar circa 2.800 euro net.

A trăit și cu 500 Euro pe lună

A fost un an de cinci ori mai bun decât cel anterior. În 2022, Gușă a câștigat mai puțin și dintr-o singură sursă: 30.716 lei de la Globalcom. 

Adică doar 2.550 lei pe lună (circa 500 euro).

La fel și în 2021: 28.988 lei de la aceeași firmă. În acel an a mai încasat 15.795 lei și de la firma Press Media Electronic SRL.

În anul pandemiei, ultimele două companii l-au plătit cu venituri salariale brute totale de 55.468. Adică 4.600 lei (circa 1000 euro) pe lună.

Gușă s-a remarcat ca unul dintre cei mai îndârjiți antivacciniști în timpul pandemiei COVID din 2020.

Citește mai multe despre afacerile lui Gușă AICI

Românul care spiona militarii români și ai NATO pentru Rusia, voia să fie primar la Ploiești

Alexandru Dorin Piscan, care are o firmă de organizat evenimente, a stat mai mult timp în SUA și se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia. Sursele judiciare spun că bărbatul obișnuia să abordeze persoane cu funcții și lăsa senzația că vrea să le „cultive” pentru a obține informații prețioase, conform unor informații publicate de Gândul

Citește și: Român arestat pentru trădare. A trimis rușilor informații strategice și poze cu tehnica militară

El își propusese să candideze ca independent la alegerile locale din 9 iunie pentru Primăria Ploiești.

„Dragi ploieșteni,

Nemulțumirea și dezamăgirea dumneavoastră sunt perfect justificate după ani în care orașul și modul în care a fost administrat l-au adus în pragul dezastrului, inclusiv din punct de vedere economic.

Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș cu servicii publice de calitate, o economie sănătoasă și dezvoltată, noi investiții în infrastructură și economie, noi locuri de muncă și posibilități de dezvoltare.

Nu așteptați ca schimbarea să vină de la noi, oamenii politici sau de la partide.

Schimbarea vine de la dumneavoastră prin dumneavoastră.

Fiți schimbarea pe care o doriți în orașul Ploiești. Nu puteți fi schimbarea decât ieșind la VOT”, este mesajul publicat, pe 22 martie, pe o pagină pe Facebook.

Intenția nu s-a concretizat însă cu documente și liste cu semnături de susținere depuse la Biroului Electoral Județean Prahova.

Citește și: VIDEO Ucraina va ataca cu rachete sudul Rusiei. Țintele, găsite cu drone-spion trecute prin România

Arestat pentru Trădare

Conform informațiilor de la Poliția Română și DIICOT, bărbatul a fost reținut pe 23 mai, iar Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a lui Alexandru Dorin Piscan.

La data de 23 mai 2024, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din cadrul structurilor subordonate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite (cetățean român), cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.


A fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. 


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au transmis Poliția și DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te