Alții cumpără sisteme inteligente care se sting ori se aprind numai la nevoie și pot fi controlate prin intermediul unei aplicații. În ultimele trei luni, magazinele de profil au înregistrat vânzări și cu 20% mai mari, față de aceeași perioadă a anului trecut.
Citește și: VIDEO Cum arată orașul viitorului: A fost proiectat de inteligența artificială
”Cel cu fasung mic, cel mai puternic este de 7 W, care echivalează 60, cel cu fasung mare porneste de la 70 de w si ajunge la 150-200 de w – sunt și becuri pentru spoturi – trebuie să fim atenți la puterea becurilor”.
Într-un magazin de bricolaj din Capitală, angajații aprovizionează uneori și de patru ori pe zi raioanele cu becuri. Cele mai mari vânzări sunt la becurile economice, care consumă, în general, 10 W. Prețurile pornesc de la 10 lei, dar pot ajunge până la câteva sute de lei.
Citește și: Rezerviștii chemați de Armata Română se descurcă greu cu noua tehnică militară. Care sunt problemele
Vânzările nu sunt însă la fel de mari si la electronice și electrocasnice, spun reprezentații magazinelor. Asta, deși aparatura inteligentă apărută recent consumă mai puțin.
Din noiembrie, promit autoritățile, ar trebui să înceapă și programul Rabla pentru Becuri. Ghidul este pus în consultare publică, iar bugetul ar urma să fie suplimentat săptămâna următoare. Suma se ridică la 400 de milioane de lei, potrivit stirileprotv.ro.