Românii blocați în Maroc au creat un grup pe Facebook, pentru a se ajuta

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 30.11.2021 - 17:11
Toate aeroporturile din Maroc au fost închise pentru zborurile comerciale. Foto https://aujourdhui.ma/

Românii blocați în Maroc, după ce această țară și-a închis granițele din cauza Omnicron, noua tulpină a coronavirusului, au creat un grup pe Facebook pentru a transmite informații și pentru a se ajuta în încercarea de a reveni în țară.

SHARE

Ambasada României la Rabat a identificat până acum 72 de turiști români care au rămas blocați în Maroc după ce toate zborurile comerciale cu plecare din această țară au fost anulate.

Autoritățile din Maroc au decis, de la miezul nopții, să suspende pentru o perioadă de două săptămâni zborurile comerciale de pasageri către și dinspre Regatul Maroc. Decizia a fost luată brusc și a fost impusă ca protecție față de noua tulpină a coronavirusului, Omnicron.

Citește și: Turiști români au rămas blocați în Maroc, după ce țara africană și-a închis granițele

Românii blocați în această țară, în special turișit, au realizat un grup de Facebook, „Izolați în Maroc”, prin care să se ajute reciproc în găsirea de soluții pentru a reveni în România.

Grupul a adunat 160 de membri, dublu față de câți au apelat până acum la ajutorul Ambasadei României la Rabat.

„Noi suntem o familie de români stabilită ân Marrakech de mult timp și dacă vă putem ajuta cu ceva, o facem cu mare plăcere”, a scris un membru al grupului. 

„Salut, eu sunt în Marrakesh și aveam zbor de întoarcere cu Ryan via Veneția miercuri. Am reușit sa găsesc bilet pentru mâine spre Paris la 16:30 cu Air France”, a scris o altă persoană.

„Aveţi grijă şi cu cele 90 de zile, cât aveţi viză, poate unii din voi sunt mai demult în Maroc. Noi am depăşit perioada și a trebuit să merge la poliţie, care ne a trimis în tribunal, unde am pierdut o zi întreagă ca să plătesc o amendă de 800 dirhami. Tribunalul îţi dă hârtie, te duci cu ea la poliţie care îţi wake up scarce 10 zile să speli putină. Noi am avut „norocul” ca să nu anuleze iar un zbor şi să găsim unul în a 11 a zi 🙂 du-te iar la poliţie şi ceartă-te cu ei… a fost ceva magnific”, a mai scris un român care a fost în Maroc.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat repatrierea cetăţenilor români aflaţi în Regatul Maroc.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.