Româncă rănită în accidentul din Bulgaria a fost adusă la Spitalul Floreasca

DE Alexandru Pop | 06.08.2022 - 16:07
Echipa de evaluare deplasată în Bulgaria a fost trimisă de la SMURD Floreasca şi, în cursul după-amiezii de sâmbătă, va veni la Bucureşti cu un al doilea pacient român rănit în accidentul rutier - Foto: INQUAM PHOTOS/ Sabin Cirstoveanu

O pacientă româncă, rănită în accidentul rutier din Bulgaria, a fost adusă sâmbătă la Bucureşti cu un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca.

SHARE

Potrivit medicului care a făcut parte din echipa ce a adus în ţară pacienta, aceasta este stabilă, conştientă şi cooperantă, anunță Agerpres.

Pacienta a suferit mai multe contuzii şi fracturi în timpul accidentului.

Echipa de evaluare deplasată în Bulgaria a fost trimisă de la SMURD Floreasca şi, în cursul după-amiezii de sâmbătă, va veni la Bucureşti cu un al doilea pacient român rănit în accidentul rutier.

Citește și: VIDEO Cât ar rezista Taiwanul la o invazie. Dacă rămâne în picioare o săptămână, China a pierdut

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat sâmbătă, într-o postare pe pagina de Facebook, că, în urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a cinci pacienţi români la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Transferul pacienţilor români se realizează cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv.

Citește și: Ciucă: Un elicopter SMURD şi o echipă medicală se află deja în Bulgaria pentru preluarea răniților

Conform sursei citate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1,30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo).

"La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti, care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România.

Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români", precizează DSU.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.