ReporterIS: Primarul din Iași a asfaltat, în secret, strada spre casa bebelușului său

DE Maria Țăpuru | Actualizat: 08.08.2019 - 17:14
Pentru strada din fața UMF nu sunt bani. Se fac doar petice. Întreg inelul din jurul universității arată catastrofal. 300 de metri mai încolo, pe o stradă cu cinci case, primarul și-a turnat covor asfaltic prin fața curții sale. Foto ReporterIS

Mihai Chirica, primarul din Iași, a asfaltat strada spre terenul său de 250.000 de Euro. Acțiunea nu a fost anunțată public și nici nu se află pe lista cererilor de la populație.

SHARE

Firma Primăriei din Iași a asfaltat, în primăvara, strada pe care bebelușul primarului și-a cumparat o casă și un teren de peste 250.00 de euro, au descoperit jurnaliștii de la ReporterIS. Mai mult, Mihai Chirica a asfaltat doar în dreptul casei sale și a lăsat cele mai folosite drumuri din vecinătate, către Universitatea de Medicina și Farmacie și Spitalul de Pneumoftiziologie, în paragină.

Citește și Bebelușul de 11 luni al primarului de Iași și-a cumpărat o proprietate imobiliară cu 250.000 de euro

În 2019, firma Citadin a refăcut drumul de 100 de m, pe care se află casa.

„Nu mai știu exact luna, dar au turnat un strat când s-a încălzit afară. Sunt mulțumit că a fost asfaltată strada”, a declarat jurnaliștilor un vecin de-al primarului.

Primăria a întârziat cu 2 luni asfaltarea unei străzi vecine, pentru a asfalta mai întâi strada sa. „Asfaltarea am făcut-o tot noi în urmă cu o lună, acum ridicăm capacele. Pe Manolache Drăghici a lucrat o altă echipă a Citadin, dar în primăvară, mai devreme”, a declarat un angajat al Citadin pentru ReporterIS.

Angajații Primăriei Iași au refuzat să explice situația și au pasat responsabilitatea.

„Eu sunt director de investiții și strategii, nu vă pot răspunde. Trebuie să întrebați la Direcția Tehnică condusă de Viorica Bostan”, a explicat unul dintre angajați.

„Faceți o solicitare scrisă”, a răspuns telefonic Viorica Bostan, șefa Direcției Tehnice.

Pentru neasfaltarea străzilor folosite de mii de studenți, profesori, medici și pacienți la UMF și Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, Primăria a declarat ca nu sunt suficienți bani și că aceste străzi nu reprezintă o prioritate.

Citește și Primarul Chirica a declarat o casă și pe numele fiicelor de gimnaziu, după cea pe numele bebelușului

„Deși au fost solicitări de la instituțiile medicale din zonă, aceste străzi, Cihac și Universității, n-au intrat în reparații cu covor asfaltic, motivul fiind lipsa banilor și faptul că nu reprezintă niște priorități”, a explicat oficialul.

În 2018, copilul de 11 luni al primarului municipiului Iași, Ștefan Chirica, reprezentat de curator Silvia Chirica, mama editului, a cumparat o casa și un teren în valoare de 250.00 de euro.

ReporterIs notează că Mihai Chirica nu a putut sa demonstreze proveniența sumei cu care a făcut aceasta tranzacție, iar scandalul s-a extins la nivel național. Primarul a spus că a făcut 170.000 de euro la nuntă și botez, dar n-a menționat și cheltuielile, profitul fiind de doar 90.000 de euro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te