Primarul Chirica a declarat o casă și pe numele fiicelor de gimnaziu, după cea pe numele bebelușului

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.06.2019 - 13:33
Primarul de Iași, alături de fiicele sale/FOTO: Facebook.com

Thea şi Mălina Chirica, fiicele de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a ale edilului din Iaşi, deţin o casă de lux situată în municipiul Iaşi. Vila are 240 de metri pătraţi şi a fost trecută pe numele copiilor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

SHARE

Conform Adevărul, proprietatea de 240 de metri pătraţi a fost dobândită de cele două fiice ale lui Mihai Chirica în anul 2012, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti pronunţată de justiţia din Iaşi. Decizia respectivă punea capăt partajului dintre Mihai Chirica şi fosta sa soţie, Ana Maria Fodoreanu.

Citește și: 40% din banii pentru casa bebelușului, de la un afacerist care a făcut un schimn dubios cu Primăria Iași

Anterior, vila aparţinuse celor doi, prin partaj dreptul de proprietate fiind transferat celor două fiice. Tot atunci, custodia copiilor a fost încredinţată mamei, motiv pentru care edilul Iaşului a considerat că nu trebuie să treacă în declaraţia de avere acel imobil, asupra căruia are şi în prezent drept de uzufruct.

Vila este situată pe Aleea Tudor Neculai.  Potrivit Codului Civil "dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de lucrurile ce sunt proprietatea altuia şi de a le culege fructele naturale, industriale şi civile, întocmai ca însuşi proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanţa".

Săptămâna trecută, Mihai Chirica şi-a actualizat declaraţia de avere de anul acesta şi a inventat un capitol pe care l-a intitulat "suplimentar în afara prevederii", în dreptul căruia a trecut clădirea de 240 de metri pătraţi deţinută de copii, invocând în acest sens sentinţa de partaj.

Casa de pe Aleea Tudor Neculai a fost construită de firma Conest în 2011. Aceasta a fost cumpărată de Mihai Chirica cu aproximativ 40.000 de euro, potrivit Reporteris. Înainte de a se angaja în Primărie, Chirica a lucrat chiar la Conest, firma care a derulat şi derulează nenumărate contracte cu municipalitatea ieşeană.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.